Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S8 Problem Hard Reset

(Temat utworzony: 08-05-2020 12:25 AM)
912 Wyświetlenia
Toudi90
Student
Opcje

Kupiłem na allegro galaxy S8 i niestety ma hasło ekrenu. Problem w tym że minął już czas na zwrot, sprzedający nie zna hasła ekranu i nie mogę wejść w tryb recovery ani download by zrobić hard reset lub zarzucić świerzy soft. Kombinacja przycisków bixby, power volume -, powoduje reset telefonu, natomiast kombinacja przycisków po resecie: bixby, power volume + nie uruchamia trybu recovery. Jakieś pomysły na hard reset?

0 Like
4 Odpowiedzi
Pablozaba
Navigator
Opcje
Minął czas zwrotu ale zakupiles telefon z hasłem było to ujęte na aukcji,jeżeli nie to telefon jest nie zgodny z umową-chyba ze Ty założyłeś haslo i go nie pamietasz
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Toudi90, Wykonaj kombinację przycisków na soft reset i momentalnie po tym, jak telefon się wyłączy i zanim pojawi się napis "Galaxy S8" przytrzymaj przyciski odpowiedzialne za wejście w tryb recovery. Jeśli zrobisz to odpowiednio szybko, to telefon wejdzie w tryb recovery. Jednak jeśli na urządzeniu jest dodane konto Google, to po przywróceniu ustawień fabrycznych zostaniesz poproszony o ponowne zalogowanie się do tego konta.

Toudi90
Student
Opcje

Dzięki za podpowiedź. Problem że w tym telefonie nie chce się ten tryb odpalić. U syna w s8 idzie bez problemu w tym niestety nie. Uruchamia się ponownie. Przyciski głośności +\- działają bez zarzutów. To wygląda tak jak by coś było zblokowane.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Toudi90, wygląda na to, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.