Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung J3 - czarny ekran blokady

(Temat utworzony: 02-05-2020 11:57 AM)
1814 Wyświetlenia
Ma-Ko
Apprentice
Opcje

Witam

Nie znalazłem do tej pory podobnego tematu na forum - mój telefon Samsung J3 nagle zaczął się dziwnie zachowywać. Po kilku sekundach przypadkowego klikania przez dziecko w zablokowany ekran, stał się czarny.

Co do tej pory wiem:

- telefon działa (np. rozlega się dźwięk dzwonka kiedy ktoś dzwoni, można wejść w aparat przez dwukrotne przyciśnięcie "home" i wszystkie funkcje aparatu są dostępne)

- nie pomaga soft reset

- nie pomaga wipe cache partition

- komputer go nie widzi

- mimo, że ekran jest czarny widać, że się zapala po naciśnięciu "power" (pod kątem widać, że się podświetla choć nic się na nim nie wyświetla)

Czy ktoś ma pomysł co mogę zrobić poza oddaniem go do serwisu?

Dzięki!

Marek

16 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ma-Ko, spróbuj wykonać hard reset z poziomu Android Recovery (tam gdzie wykonywałeś wipe cache partition). Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Jeżeli w dalszym ciągu będzie problem to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Ma-Ko
Apprentice
Opcje

Dzięki za szybką odpowiedź. Ze względu na dane wolałbym uniknąć powrotu do ustawień fabrycznych...

Czy może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Ma-Ko  Jeśli komputer nie widzi, twojego telefonu nic nie zrobimy, żeby Ci pomoc.

0 Like
Ma-Ko
Apprentice
Opcje

Rozumiem...

Udało nam się uruchomić go w trybie awaryjnym, czy z tego poziomu możemy coś zrobić? Np. zaktualizować system?

Dzięki za pomoc!

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Ma-Ko  Napisz, do mnie wiadomość prywatną jutro zobaczymy.

Ma-Ko
Apprentice
Opcje

Dla tych, którzy będą szukali rozwiązań podobnych problemów - u mnie zadziałało rozładowanie baterii do zera i zostawienie na około dobę. Potem telefon włączył się bez problemu.

Pozdrawiam

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Ma-Ko  Super, że udało się rozwiązać problem.

0 Like
olo_mak_1997
Explorer
Opcje
Nie wiem czy to wada mojego wyświetlacza czy całego telefonu. Czasem gdy włączam tel wyświetla mi się granatowy ekran i muszę go wyłączyć a potem znów włączyć aby pokazał się ekran blokady... 
Proszę, pomóżcie mi to zlikwidować...

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jaki to model telefonu? Czy telefon był kiedyś robiony? Bardziej bym to obstawiał jakis błąd w oprogramowaniu.