Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung M15 5G Problem z reakcją na dotyk oraz blokadą ekranu

(Temat utworzony: 13-08-2024 07:49 AM)
836 Wyświetlenia
Trevi5837
Apprentice
Opcje

Witam

W zasadzie nie wiem jak opisać ten problem ale spróbuję..

Samsung M15 5G, używam może trochę ponad tydzień i codziennie jest problem z.. no właśnie.. z ekranem, dotykiem, oprogramowaniem? Telefon nie reaguje na dotyk, albo reaguje z dużym opóźnieniem albo górna belka nie wyświetla żadnych symboli/menu tylko jest jakby za mgłą..  Wtedy tylko pomaga kilkukrotne wyłączenie ekranu przyciskiem power i włączenie do momentu, gdy za którymś razem (z dużym opóźnieniem) zadziała przycisk "Uruchom ponownie".

Po zresetowaniu telefon znów działa kilkanaście godzin poprawnie..

Próbowałem już różnych ustawień - czułość na dotyk, ochrona przed przypadkowym dotykiem itd. nic nie pomaga..

Aha i czy da się ustawić gdzieś czas do odblokowania telefonu po nieudanych próbach? Bo to kolejny problem - wyjmując z kieszeni miałem komunikat " zbyt dużo nieudanych prób" - spróbuj za 60 (!!) minut... to jakiś żart?? Kiedy potrzebny jest natychmiastowy dostęp do telefonu by np. zadzwonić w pilnej sprawie...

Z góry dziękuję za pomoc.

8 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

0 Like
Trevi5837
Apprentice
Opcje

Dzięki WIELKIE ! Spróbuję..

A nie usunie "zapisanych logowań za pomocą biometrii" ?? i od początku będzie trzeba ustawiać każdą aplikacje i sposób logowania? 

I czy masz jakiś pomysł na ten czas odblokowania po złych próbach?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zabieg nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu.

Odnośnie czasu potrzebnego do kolejnego odblokowania to podejrzewam, że jest to zrobione ze względów bezpieczeństwa i nie ma możliwości zmiany czasu.

Trevi5837
Apprentice
Opcje

Jeszcze raz dziękuję za szybką reakcję i odpowiedź.

Spróbuję wieczorem wyczyścić cache i dam znać czy problem powrócił..

0 Like
Members_y1HVmN5
First Poster
Opcje

I udało się rozwiązać problem ? Mam to samo. Telefon tydzień chodził ok po czym zaczął tak fiksować. Reset do ustawień fabrycznych pomógł na kilka godzin o znowu to samo 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_y1HVmN5 Czy po resecie przywracałeś kopię zapasową? Jezeli tak, to zrób reset, ale tym razem nie przywracaj kopii zapasowej. A jeżeli to nie zadziała - zgłoś sprzęt na reklamację do serwisu.

0 Like
Members_y1HVmN5
First Poster
Opcje

Dziwne ale dziala przez chwile poprawnie a później fiksuje. Wyłączę , włączę chwile dobrze i znowu się zacina. Wyrzuciłem paragon więc o gwarancji mogę zapomnieć 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_y1HVmN5, a co z tą kopią danych, o które wspomina @PatrykF? Jeśli chodzi o skorzystanie z gwarancji, to w określonych przypadkach jest możliwość skorzystania z niej bez dowodu zakupu, zgłoś się z zapytaniem do najbliższego autoryzowanego punktu serwisowego: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.