Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy M 31 s

(Temat utworzony: 13-11-2021 06:37 PM)
912 Wyświetlenia
imek46
First Poster
Opcje

Witam. Od stycznia tego roku jestem szczęsliwym posiadaczem Samsunga M31 s . Do tej pory było wszystko okej, ale od jakiś dwóch miesięcy telefon ten zachowuje się co najmniej dziwnie.

Jak jestem po za swoim mieszkaniem odbiera super, czyli są połączenia a internet hula bez problemu. Jak jestem w domu to telefon tak jakby tracił zasięg, czyli jak do kogoś dzwonię to on mnie przeważnie nie słyszy i nie mam internetu przeważnie, a jak jest to działa bardzo wolno. Co może być przyczyną takiego zachowania. Telefon mam w plusie. Byłem u operatora i w serwisie i jedni odsyłają do drugich. Za radą operatora wymieniłem też kartę SIM, ale nic to nie dało.

10 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@imek46 Spróbuj wykonać Wipe Cache Partition, ten zabieg nie usuwa danych z telefonu.
[Poradnik] - Wipe Cache Partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

[Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...

analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Jeszcze zresetować ustawienia sieciowe proponuję.
Wcześniej było ok, a teraz nie jest bo równie dobrze jest problem (obciążony lub jego awaria) np z BTSem po stronie operatora.
Tego operator klientowi nie musi mówić bo po co. Lepiej odesłać dalej.
Zrób to co powyżej masz proponowane, z wipe cache partition włącznie i obserwuj sytuację.
Na tę chwilę więcej nie da się raczej zrobić.
W mieszkaniu jesteś sam? Może inny domownik ma w tej samej sieci, a może przełóż sim do drugiego telefonu jeśli masz taką możliwość. Najlepiej by był to Samsung. Weź pod uwagę to, że każdy smartfon ma inaczej zaprojektowaną może nie tyle budowę, co inne podzespoły. W tym również różne rozmieszczenie np anten. Dodam też fakt, że wszelkie etui czy tego typu dodatkowe obudowy zabezpieczające, szczególnie np z alu ramką, czy choćby naklejane metalowe krążki utrzymujące smartfona potem w uchwycie samochodowym, również potrafią zakłócać sygnał.
0 Like
Members_4sKfD3o
First Poster
Opcje

Niestety wip casha nie mogę odtworzyć z tego linku. Moja partnerka ma telefon ale w innej sieci i nie samsunga.  Mam okladki na telefonie i nową folie na wyświetlaczu 

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_4sKfD3o Sprawdź teraz link. 

0 Like
Aro17
Voyager
Opcje
A wifi działa normalnie? To trochę dziwne, że akurat w twoim mieszkaniu telefon tak się zachowuje. Mieszkanie w budynku wielorodzinnym, czy dom? Zainstaluj sobie jakąś aplikacje sprawdzającą zasięg i moc sygnału i sprawdź mieszkanie i teren wokół mieszkania (jeśli jest taka możliwość)
0 Like
amoro2
Explorer
Opcje
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę iż taki problem z zasięgiem to częsta przypadłość Samsunga,Po prostu ma słabą antenę, wiele zależy od budynku i co jest wokół niego no i te sławetne poprawki Samsunga które często psują to co było dobre. Tak przy okazji mam wielu znajomych którzy mószą wychodzić z domu by myć dobrze porozmawiać.
0 Like
Members_4sKfD3o
First Poster
Opcje

Nie wiem czy dobrze przeczytałeś to co napisałem.  Że te problemy zaczeły się jakieś 2 miesiące temu a nie od nowości.  A po za tym wcześniej też miałem Samsunga tylko J5, kupiony z drugiej ręki. I nie było żadnego problemu.  Uważam że wina leży bardziej u operatora,  ewentulanie jak ktoś tu wcześnie wspomniał ktoś ma nielegalny wzmacniacz 

0 Like
amoro2
Explorer
Opcje
Czytałem dokładnie dlatego napisałem iż nawet poprawki zabezpieczeń czy nawet aktualizacja danych apk potrafi zepsuć zasięg. Tak dla przykładu tel muj bez karty ma 5 kresek a tel z kartą tylko 2.Pisałem też że wiele zależy od domu i co w okolicy się buduje u mnie wiatraki wiele popsuly, ale winny jest też sam tel .bo mam chińczyka on ma 5 kresek to coś oznacza.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy korzystasz z funkcji połączeń za pomocą sieci Wi-Fi? Jeżeli tak to wyłącz i daj znać czy coś się zmieniło w połączeniach wykonywanych z domu. Aby wyłączyć tę funkcję przejdź kolejno do: Ustawienia > Połączenia > Połączenie przez Wi-Fi.