Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mikrofon Samsung M51- nie działa

(Temat utworzony: 06-04-2021 05:51 PM)
1196 Wyświetlenia
Adrianek1989
First Poster
Opcje
Hey, 
Dnia 02.04.2021 dokonałem ponownej aktualizacji oprogramowania. Po kilku dniach nastąpił problem z mikrofonem. Dokonałem szereg czynności w celu weryfikowana: reset miękki, twardy, przywrócenie do ustawień fabrycznych. Dalej nic nie pomaga. Mam telefon na gwarancji , tylko serwis gwarancyjny? 
Proszę o wsparcie :winking-face:

0 Like
7 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć @Adrianek1989
Sprawdź czy wszystkie mikrofony znajdujące się w telefonie działają prawidłowo. Wpisz na klawiaturze kod *#0283# i wykonaj test wszystkich mikrofonów. Po wybraniu konkretnego mikrofonu powiedz cokolwiek do telefonu. Po krótkiej chwili powinieneś słyszeć swój głos.
Adrianek1989
First Poster
Opcje
Zostało zrobione :smiling-face: 1 nie słyszę, drugi słyszę. Dziękuję za pomysł.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
W takim przypadku, jeżeli nie zasłaniasz mikrofonów i są one stosunkowo czyste, to pozostaje udać się do jednego z centrum serwisowych firmy Samsung. Ich listę znajdziesz tutaj:https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
Adrianek1989
First Poster
Opcje
Dziękuję za wsparcie.
0 Like
PiotrD1
First Poster
Opcje

Dzień dobry. Posiadam telefon Samsung M51.  Mam problem z mikrofonem - bardzo słabo słyszę , nawet niewielkie hałasy w moim otoczeniu powodują problemy z usłyszeniem mojego rozmówcy. Po wykonaniu powyższych testów mikrofonów: pierwszy ( RCV_1stMic) słyszę bardzo słabo - tak jak podczas rozmów telefonicznych, natomiast drugi ( SPK_2ndMic)  słyszę bardzo dobrze.  Poproszę o pomoc :smiling-face:

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Prawdopodobnie doszło do usterki mechanicznej mikrofonu i należy wykonać dokładną diagnostykę w serwisie.
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
PiotrD1
First Poster
Opcje

Bardzo dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam!

0 Like