28-04-2017 10:00 AM
Witajcie,
Od kilku dni co pewien czas (bardzo losowy - czasem kilkanaście minut a czasdem kilka godzin) mój Samsung S7 Ege sam się wyłącza i uruchamia ponownie. Trwa to bardzo szybko, ale jednak... . Czasem nawet nie zauważę że się zrestartował, ale po ponownym uruchomieniu telefon wymaga narysowania symbolu - nie pozwala na odblokowanie odciskiem palca- stąd wiem o restartach nawet wtedy kiedy ich nie zauważę. Kilka razy jednak na żywo widziałem restart- nie są one związane z żadną aktualizacją, itp. Wiecie może w czym może tkwić problem?
Pozdrawiam
28-04-2017 10:02 PM
01-05-2017 08:08 AM — edytowano 01-05-2017 08:10 AM
Chyba znalazłem rozwiązanie samodzielnie. I najwyraźniej błąd jest związany z aplikacją Samsung "Bezpieczny folder". Włączyłem ją na próbę ale nie była mi potrzebna więc ja wyłączyłem. Zacząłem dostawać co jakiś czas powiadomienie z kalendarza ukrytego w bezpiecznym folderze. W treści komunikatu była opcja włączenia bezpiecznego folderu (bo był wyłączony w końcu). Zablokowałem te powiadomienia. I właśnie mniej więcej od wtedy telefon zaczął zaliczać restarty. Skojarzyłem sobie to w pt wieczorem. Odinstalowałem zupełnie "Bezpieczny folder" i jak ręką odjął. Telefon ani razu nie zrobił restartu. Być może nadal próbował wysłać powiadomienie i coś tu nie zagrało i przy każdej próbie wywalał telefon...? Gdybam sobie 😉
01-05-2017 02:51 PM