Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samoczynne restarty S7 Edge

(Temat utworzony: 28-04-2017 10:00 AM)
17107 Wyświetlenia
AdamSz
Student
Opcje

Witajcie,

Od kilku dni co pewien czas (bardzo losowy - czasem kilkanaście minut a czasdem kilka godzin) mój Samsung S7 Ege sam się wyłącza i uruchamia ponownie. Trwa to bardzo szybko, ale jednak... . Czasem nawet nie zauważę że się zrestartował, ale po ponownym uruchomieniu telefon wymaga narysowania symbolu - nie pozwala na odblokowanie odciskiem palca- stąd wiem o restartach nawet wtedy kiedy ich nie zauważę. Kilka razy jednak na żywo widziałem restart- nie są one związane z żadną aktualizacją, itp. Wiecie może w czym może tkwić problem?

Pozdrawiam

0 Like
3 Odpowiedzi
kenoko
Explorer
Opcje
W Twoim przypadku, aby stwierdzić, czy jest to uszkodzenie sprzętowe, czy programowe, najlepiej byłoby zresetować telefon do ustawień fabrycznych (skasujesz wszystkie swoje dane).
Bardzo często problem powodują aplikacje firm trzecich (jak np facebook, messenger, i inne). Jeśli instalowałeś aplikacje spoza sklepu google play. to może to być jakiś wirus.
Dopiero na czystym systemie musiałbyś zaobserwować, czy pojawiają się restarty.

==========================================
kto chce - szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu
AdamSz
Student
Opcje

Chyba znalazłem rozwiązanie samodzielnie. I najwyraźniej błąd jest związany z aplikacją Samsung "Bezpieczny folder". Włączyłem ją na próbę ale nie była mi potrzebna więc ja wyłączyłem. Zacząłem dostawać co jakiś czas powiadomienie z kalendarza ukrytego w bezpiecznym folderze. W treści komunikatu była opcja włączenia bezpiecznego folderu (bo był wyłączony w końcu). Zablokowałem te powiadomienia. I właśnie mniej więcej od wtedy telefon zaczął zaliczać restarty. Skojarzyłem sobie to w pt wieczorem. Odinstalowałem zupełnie "Bezpieczny folder" i jak ręką odjął. Telefon ani razu nie zrobił restartu. Być może nadal próbował wysłać powiadomienie i coś tu nie zagrało i przy każdej próbie wywalał telefon...? Gdybam sobie  😉

0 Like
kozbus
Pathfinder
Opcje
Tak jak piszesz, ten błąd musiał być związany z aplikacją. Ewentualne przywrócenie do ustawień fabrycznych (tak jak zasugerował kenoko) mogłoby przynieść jeszcze efekt, jeśli nadal chcesz korzystać z "Bezpiecznego folderu".
0 Like