Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S8 - Odzyskanie danych

(Temat utworzony: 30-12-2017 06:56 PM)
3562 Wyświetlenia
PiotrN
First Poster
Opcje

Dobry wieczór,

przedwczoraj zaktualizowałem S8 do OREO. Niestety, telefon przy kończeniu instalacji zapętlił się i nie dał się uruchomić. Przywróciłem Nugata. Spowodowało to wyczyszczenie całej pamięci telefonu. Kontaktowałem się z konsultantem Samsunga, byłem w serwisie i... żadnej pomocy nie uzyskałem. Przykre to jest bardzo. Wiem, że odzyskanie danych z pamięci telefonu nie jest problemem, gdy zrootuje się system, ale to spowoduje utratę gwarancji (serwisanci, gdyby mieli odrobinę dobrej woli, odzyskaliby moje dane w kilkanaście minut).

Czy jest jakiś sposób, by odzyskać swoje własne dane ze swojego własnego telefonu bez utraty gwarancji???

Z góry dziękuję za pomoc,

Piotr

0 Like
13 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@PiotrN

A możesz coś więcej napisać?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
PiotrN
First Poster
Opcje

@Szewcu72

A co chciałby Pan więcej wiedzieć?
Piotr

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Teraz widać treść posta. Za pierwszym razem był tylko tytuł :winking-face:

W jaki sposób wykonałeś downgrade?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
PiotrN
First Poster
Opcje
A jakie to ma w ogóle znaczenie?
Uruchomiłem telefon w trybie Download i zainstalowałem Nugata.
Piotr
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Bardzo duże.
Czy korzystałeś z pliku PIT?

0 Like
PiotrN
First Poster
Opcje
Nie, nie korzystałem.
Korzystałem tylko z BL, AP, CP i CSC.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Ogolnie rzecz ujmując i tak wszystko zostalo nadpisane. Podobnie jak dzieje się to na komputerze gdy instalujesz nowy sysyem.
Ale możesz sprobować programu Recuva, o ile wykryje fona lub FonePae Android Data Recovey. Oba dostępne na dobre programy.

0 Like
PiotrN
First Poster
Opcje
Wątpię, by pamięć była nadpisana, gdyż jest prawie cała wolna. Spróbuję coś zdziałać poleconymi przez Pana programami. Dam znać, czy coś się udało.
0 Like
PiotrN
First Poster
Opcje
Niestety, Recuva w ogóle nie wykrywa telefonu, a FonePaw - myślę, że o tym programie Pan napisał, bo FonePae chyba nie ma - potrzebuje roota, więc wracamy do punktu wyjścia.
Do jasnej cholery, czy naprawdę żaden inżynier Samsunga nie jest w stanie pojąć, że właściciel telefonu ma prawo do danych nań zapisanych???
Czy jest jakiś sposób, bo pomimo wrogości Samsunga wobec swoich klientów, móc odzyskać swoje własne dane z telefonu Samsunga???
0 Like