Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S7 Edge - Błędy w Recovery po aktualizacji do Oreo

(Temat utworzony: 05-06-2018 10:29 PM)
6186 Wyświetlenia
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witam. Dzisiaj po aktualizacji telefonu S7 Edge do Androida 8.0.0 Oreo zauważyłem, że w Recovery pojawiają się błędy.

#fail to open reocovery_cause(No such file or directory)#

#Reboot Recovery cause is [UNKNOWN]#
NO Support SINGLE-SKU

potem jest wszystko normalnie i znów:

E:Failed to clear BCB message: failed to find /misc partition

Blad w Recovery.jpg

Czy to jest normalne ? Czy u mnie po aktualizacji wystąpił jakś błąd ?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Jeżeli recovery nie sypie czerwonymi komunikatami, to nie ma powodów do paniki. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Sprawdzałeś czy wykonuje prawidłowo wipe cache partition? Jeżeli tak, to nie ma problemu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wipe cache robi się prawidłowo z tym, że powtarza się ta linijka po zakończonym wipe.

E:Failed to clear BCB message: failed to find /misc partition

Jeszcze, dla pewności zrobiłem Wipe data + wipe cache, ustawiłem wszystko tak jak ma być, ale w recovery dalej są te błędy.
Głównie chodzi mi o to czy wy też po aktualizacji macie takie coś w Recovery, czy to u mnie coś poszło nie tak przy wgrywaniu aktualizacji. Bo tak, to nic się nie dzieje z telefonem.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Tu już muszą wypowiedzieć się posiadacze tego modelu.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@kamil40013 jeszcze dopytam. Czy telefon pobrał aktualizację via OTA, czy może sam instalowałeś?

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Aktualizacje robiłem przez OTA. Chciałem jeszcze potem wgrać system przez Odina, ale nie ma jeszcze pełnego oprogramowania do pobrania.

Choć z tego co czytałem na innych forach to ludzie mają ten sam błąd. Ale tak jak pisałem telefon działa bez problemu więc chyba nie ma się czym przejmować. 

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Jeżeli recovery nie sypie czerwonymi komunikatami, to nie ma powodów do paniki. :winking-face: