Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S6 Edge popsuł się po aktualizacji do android 7 przez OTA - dm-verity error, DRK error - i jak działa serwis Samsunga.

(Temat utworzony: 22-04-2017 12:12 AM)
3960 Wyświetlenia
kenoko
Explorer
Opcje

Witam serdecznie!
Posiadam Samsung Galaxy S6 edge SM-G925F, kupiony w zeszłym roku w Niemczech, siec Vodafone.
Kilkanaście dni temu zaktualizował się do androida 7 przez OTA - do oficjalnego stockowego softu . Po aktualizacji zaczęły się pojawiać błedy różnych aplikacji - wyskakiwało okienko "apliakcja android.com.. przestała działać" itp. Klikałem na tych okienkach OK, potem ustawiłem sobie budzik, i poszedłem spać.

Dzień później, rano, jak wstałem, na ekranie wyświetlało się tylko logo Samsung i świeciła się dioda.

Próbowałem uruchamiać go kilkanaście razy ponownie - bez powodzenia. 

Użyłem programu Smart Switch w celu odzyskania oprogramowania (zakładka "inicjalizacja urządzenia")  - mimo, że oprogramowanie wgrało się bez błedów, telefon restartuje się podczas uruchamiania CAŁY CZAS. 

Po wejściu w tryb recovery pojawia sie na dole ekranu komunikat:

dm-verity error...

failed code: 0x02

zlXvQVS

Wgrywałem to kilkadziesiąt razy, robiłem reset w menu recovery (full wipe), i ciągle to samo.

I teraz najciekawsze:

Zaniosłem telefon do autoryzowanego serwisu Samsunga w Toruniu (TELKAT). 

Mimo, że nie posiadałem przy sobie do niego dokumentów zakupu, bardzo miła pani po sprawdzeniu po numerze seryjnym przyjęła go do naprawy na podstawie gwarancji EU, którą mam do stycznia 2018 roku.

Muszę nadmienić, że mój telefon ma włosowe pęknięcie zewnętrznej szybki, które nie przeszkadza w jego użytkowaniu (jest widoczne na dolnym zdjeciu). Pęknięcie powstało w 3-cim miesiącu użytkowania, nawet sam nie wiem kiedy,  PRAWDOPODOBNIE podczas noszenia w kieszeni koszuli, mimo tego, że telefon jest od nowości włożony w zamykane, firmowe etui w formie książki.

Toruński serwis wgrał mi oprogramowanie w wersji 6.0.1 przeznaczone dla Polski (XEU), które oczywiście nie zadziałało - bo downgrade oprogramowania nie jest możliwy (a android 7 nougat nie jest jeszcze dostępny dla tego regionu) . Stwierdzili, ze trzeba wymienić płytę główną.

Jednak nie zrobią tego z powodu uszkodzonej szybki na ekranie.

DLACZEGO??? Pytam się, bo do wymiany płyty głównej przecież trzeba tylko odkleić TYLNIĄ obudowę telefonu. Dalej są tylko śrubki. Wyświetlacza nie trzeba przecież ruszać.... Nie uszkodziłby się przecież podczas takiej operacji.

Do telefonu nie wgrywałem żadnego innego oprogramowania, tzw. flaga knox ma wartość 0 (zero).

Obecnie jestem posiadaczem super drogiego przycisku do papieru...

EuYf2AS.jpg

Czy któryś z Was, Expertów na tym forum, może mi pomóc?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

==========================================
kto chce - szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu
0 Like
2 Odpowiedzi
ŁukaszG
Pathfinder
Opcje

@kenoko

poproszę o kontakt bezpośrednio z Samsung Polska.

http://www.samsung.com/pl/info/contactus/

W wiadomości podaj proszę identyfuikacyjne dane takie jak IMEI oraz SN telefonu.

W między czasie wyjaśnimy sytuację z serwisem.

0 Like
kenoko
Explorer
Opcje

@

Dziękuję za odpowiedź, ale z Samsungiem kontaktowałem się juz 2-krotnie przez podaną przez Ciebie stronę, również korespondowałem na facebooku. Za każdym razem odsyłali mnie do serwisu. 

A serwis jak mi odpowiedział, to napisałem w pierwszym poście.

No cóż, spróbuję jeszcze raz... Znowu odeślą mnie do serwisu...

==========================================
kto chce - szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu
0 Like