Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozłączanie się WiFI

(Temat utworzony: 03-01-2019 10:21 PM)
758 Wyświetlenia
wdowapostalinie
Journeyman
Opcje

Witajcie w nowym roku! 

Ja jak zwykle z problemem :winking-face: Jakieś czas temu odebrałam swojego Samsunga S7 z gwarancji, między innymi oddawałam go z powodu rozłączania się wifi, krótkiego czasu baterii i innych drobnych nieprawidłowości. Wymieniono mi płytę główną, czyli w zasadzie mam nowy telefon w starym opakowaniu. Tydzień czasu telefon działał bez zarzutu, potem WiFi zaczęło się rozłączać. Oczywiście wszelkie ustawienia sprawdzone, podtrzymywanie WiFi ustawione na "zawsze", moje WIFi w porządku, bo korzystam z niego na innych urządzeniach. Niestety moja gwarancja obowiązuje już tylko przez bardzo krótki czas i nie mam kiedy oddać go ponownie. Czy spotkaliście się z takim problemem? 

Podejrzewam, że i tak nic mi nie pomoże prócz ewentualnie kolejnej reklamacji, ale jestem ciekawa Waszego doświadczenia. 

Pozdrawionka! 

0 Like
ambro90
Explorer
Opcje
Rzadko korzystam z lokalizacji, więc auto wifi mam wyłączone domyślnie
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
To chwilowe problemy ..nie przejmuj się. Mam to samo czasami z WI-FI
0 Like
ambro90
Explorer
Opcje
No nie są to chwilowe problemy, mam tak praktycznie od początku, czyli pół roku. Telefony za 200zl nie mają z tym problemu, więc telefon za 6500 tym bardziej nie powinien mieć
0 Like
JacekL
Pioneer
Opcje
U mnie na WiFi 6E działa i nie ma problemu ruter netgar raxe500
0 Like
ambro90
Explorer
Opcje
Pojawia się niestety, miałem nadzieję poprawki po kolejnych aktualizacjach, ale niestety jest bez zmian
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@ambro90, spróbuj jeszcze wykonać zabieg Wipe Cache Partition: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Można również pokusić się o hard reset urządzenia.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

ambro90
Explorer
Opcje
Zrobiłem hard reset, wciąż WiFi pojawia się z wykrzyknikiem co jakiś czas. Spróbowałem chyba wszystkich rad i nie pomogły
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Problem występuje na różnych sieciach Wi-Fi?

0 Like
ambro90
Explorer
Opcje
Tak. Nie ma znaczenie do czego się połączę
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@ambro90 Jeżeli wykonywałeś już twardy reset i problemy dalej się pojawiają, to radziłbym skontaktować się z serwisem celem diagnostyki sprzętu. Zrób wcześniej kopię zapasową - serwisy przy naprawach resetują sprzęt.

Tutaj masz lokalizację serwisów:
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/