03-03-2017 12:13 PM
Witam.
Niedawno odebrałam telefon z serwisu, gdzie wymieniali przednią szybkę i zauważyłam, że na wyswietlaczu jest różowa poświata widoczna na jasnych kolorach. Telefon nie ma bieli, bieli. Czy to normalne?
Ogólnie historia mojego telefonu jest dluga. Zaczęlo się w listopadzie gdzie po raz pierwszy trafił do serwisu po miesiącu od zakup. Naprawa - wymiana plyty głównej w gratisie uszkodzono tylną klapkę, kolejna wizyta, żeby wymienić klapke. Niedługo po wróciły usterki, więc znów wizyta w serwisie - wymiana płyty głównej, znów uszkodzono tylną obudowę i zostawiono papierek pod obiektywem. Kolejna moja wizyta, żeby naprawić co popsuli. Naprawili ale tym razem zaryzowali szkło z przodu. Wymienili szkło z przodu i teraz nie mam jednolitego koloru ani bieli na wyświetlaczu. Ręce mi już opadają
03-03-2017 04:02 PM
03-03-2017 04:03 PM — edytowano 03-03-2017 04:04 PM
Droga Pani, proszę przeczytać dokładnie jeszcze raz co napisałem, interpretuje to Pani w swoim zakresie. Klej nie ma prawa wystawać ponieważ w procesie serwisowym nie kleimy telefonów klejem, stosowane są do tego specjalne dedykowane zestawy - taśmy.
Jak już mówiłem, serwis potraktował Panią zgodnie lub nawet ponad wymogi producenta, zostały wymienony części, które podlegają dziennej eksploatacji,a więc wyświetlacz oraz obudowa rysują się poprzez używanie.
Proszę wykonać test, który Pani napisałem wcześniej. Jeżeli na nim będzie widoczna poświata zapraszam Panią do serwisu w celu diagnozy.
03-03-2017 04:11 PM
03-03-2017 04:28 PM
Naturalnie ma Pani możliwość wysłania telefonu do naszego centrum serwisowego, nie będzie wtedy Pani narażona na dodatkowe koszty związane z dojazdem. Zapraszam do kontaktu z naszą infolinią 801-172-678