Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z zasięgiem Galaxy M53 5G

(Temat utworzony: 20-11-2022 08:35 AM)
3211 Wyświetlenia
Members_2MGTOId
Journeyman
Opcje

Posiadam Samsung Galaxy M53 5G i mam z nim problem dotyczący zasięgu ( słaby jest zasięg pomimo bliskiego BTS`u, nie czytelne połączenia pomimo przejścia nawet do 3G) Nie jest to zależne od kart sim. Wykonywane były próby krzyżowe z inna kartą sim tego samego operatora. Na drugim telefonie (Xioaomi 10T Pro) zasięg jest dobry i nie ma problemów z rozmowami. 

Telefon został dostarczony do serwisu Samsung w Kaliszu na naprawę gwarancyjną. Zostały wymienione części o numerze GH96-15096A i GH81-22243A lecz problem występuje nadal. 

Porównałem dane pokazywane przez aplikację NetMonster i wydaje mi się, że problem leży przy agregacji pasm telefonii komórkowych.  Czy mógł by się wypowiedzieć ktoś od strony technicznej czy  można by było to jakoś zaradzić by działało prawidłowo. Screenshot_2022-11-19-20-27-17-902_cz.mroczis.netmonster.jpg

Screenshot_20221119-202411_NetMonster.jpg

Members_2MGTOId
Journeyman
Opcje

Niestety nie... Telefon odwiedził już w sumie dwa autoryzowane serwisy Samsunga w Kaliszu i Warszawie. Każdy z nich coś wymienił ale problemu nie rozwiązał niestety. Obecnie problem zgłoszony przez infolinie samsunga na której polecono opisać problem za pomocą zakładki kontakt. Czekam na odpowiedz ze strony firmy Samsung. 

0 Like
Members_DtFc7e5
First Poster
Opcje

U mnie to samo. Odebrałem telefon z serwisu w Łodzi na Piotrkowskiej i też niby coś wymienili i nadal to samo. Nie zarejestrowano w sieci niestety żadna karta nie działa tak jakby zasięg całkowicie zginął a na telefonach Xiaomi wszystko jest ok tylko na tym Samsungu nie ma. Już nie wiem co robić z tym badziewiem.:(

Nigdy już więcej Samsunga ani nic z tej firmy...

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_DtFc7e5  Nie można odrazu mówić że nigdy więcej nie kupisz telefonu danego producenta tylko dlatego że problem dalej występuje. Jeżeli nie ma zasięgu w telefonie nie tylko w jednej ale w różnych lokalizacjach to trzeba ponownie wysłać do serwisu i zaznaczyć wyraźnie że problem wciąż ten sam występuje. Wówczas serwis musi się bardzo dokładnie przyjrzeć dlaczego telefon wrócił ponownie z tą samą usterką.

Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Normy SAR których niektórzy nie przestrzegaja albo przekłamują dlatego jedni mają lepszy inni gorszy. Tak samo jest routerami np netgear zmieniasz region na kanade i masz wieksz moc nadajnika ale tez inne normy.
0 Like
pienkna
First Poster
Opcje
Witam,M52 5G ,niema zasięgu, telefon nie widzę kartę, chociaż wszystko okej,czy ktoś z państwa coś miał podobnego?
0 Like
Jakub03
Pathfinder
Opcje
W tym przypadku w pierwszej kolejności zalecał bym wymianę karty SIM u operatora, jeśli to nie pomoże pozostaje kontakt z serwisem SAMSUNG.
Pozdrawiam
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. W jakiej sieci jest telefon? Czy była sprawdzany z inną kartą SIM? I czy telefon był kiedyś naprawiany?
pienkna
First Poster
Opcje
Mam plej, a sprawdzałam z heja,trochę zasięg był, a kupiłam nowej karty plej i niema zasięgu
0 Like
pienkna
First Poster
Opcje
Cały czas świeci ten samolot,chociaż jest wyłączony Screenshot_20230413_083049_Samsung Members.jpg
0 Like
pienkna
First Poster
Opcje
Nie był jeszcze naprawiony
0 Like