Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy M51 PROBLEM Z ZASIĘGIEM I POŁĄCZENIAMI

(Temat utworzony: 18-02-2021 11:10 AM)
3637 Wyświetlenia
EM32
Apprentice
Opcje

Czy ktoś miał problem z przerywanymi połączeniami? Osoba, z którą rozmawiam, słyszy mnie, ale ja jej nie. Lub nie słyszymy się nawzajem. 

Zasięg też jest słaby - 2/5, gdy na innej komórce w tym samym miejscu jest i zawsze było 5/5. 

Może to słaba antena? Czy ktoś wie, czy ten model ma jakąś wybitnie słabą antenę? 

0 Like
11 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@EM32  Spróbuj z dialera wpisać kod *#0283#.

Wybierz pierwszą opcję - Start: RCV_1stMic i przyłóż telefon do ucha. Zacznij mówić, powinieneś słyszeć po chwili własny głos. Sprawdź, czy tutaj też słyszysz zniekształcenia.

EM32
Apprentice
Opcje

Dziękuję za super wskazówkę! Rzeczywiście słyszę słabo plus ucina mi końcówki wyrazów. O czym to może świadczyć?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
EM32
Apprentice
Opcje

Byłam tam, nawet dwukrotnie. Za pierwszym razem wymienili mi płytę główną. Problem nadal występował. Za drugim razem nie stwierdzili problemu, więc oddali telefon bez żadnej dodatkowej naprawy.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Możesz też reklamować telefon u sprzedawcy. 

Mati5621
First Poster
Opcje
To nie jedyny problem. U mnie telefon od tyg sam się wyłącza myślałem że to jednodniowy problem ale zdecydowanie odnoszę go na serwis
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Mati5621 

Jak telefon same się ponownie włączy i przejdziesz do aplikacji  Samsung Members to pojawia się jakiś komunikat? 

skopyt85
First Poster
Opcje
Witam, problem polega na tym że po wlozeniu kart sim lekko podswietla sie samolot, po wyciągnięciu samolot gasnie. Najlepsze jest to że w innym telefonie karty działają i jest zasieg, a jeszcze najlepsze jest to że jak włożę inna kartę tam gdzie podswietla sie samolot to jest zasieg, o co chodzi bo nie potrafię tego zrozumieć 
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. W jakiej sieci jest telefon? I gdzie został kupiony?