Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Samsung Galaxy S6

(Temat utworzony: 24-12-2019 04:14 PM)
1535 Wyświetlenia
BlackMass
First Poster
Opcje

Cześć!

Ostatnio próbowałem odzyskać z telefonu usunięte zdjęcia, użyłem do tego kilku aplikacji z play marketu tj. diskdigger a wcześniej próbowałem dr. fone oraz programem na kompie Odzyskiwanie Dancyh Android. Zdjęcia odzyskałem, ale wraz z nimi pojawił się problem. Na belce powiadomień pojawił mi się Security Log Agent "Wykryto nieautoryzowane czynności. Uruchom ponownie urządzenie, aby cofnąć wszelkie nieautoryzowane zmiany" Uruchomienie ponownie nie pomaga, ciągle widnieje to powiadomienie, druga sprawa, jeżeli przechodzę do aktualizacji oprogramowania to nie mogę tego zrobić. Pojawia mi się komunikat "System operacyjny na urządzenie został zmodyfikowany w nieautoryzowany sposób. Spróbu pobrać aktualizacje oprogramowania przy użyciu programu Smart Switch na komputerze lub przejdź do centrum obsługi klienta"

Sprawdzałem telefon aplikacją Phone Info, nie ma roota zrobionego pomimo że włączałem King Roota i jeszcze jakiś program przy okazji jak bawiłem się w odzyskiwanie zdjęć, poza tym Knox Warranty Void wynosi 0x0.
Przeglądałem różne tematy i wszystko sprowadza się do zainstalowania oprogramowania od nowa poprzez odina, ale flaga knoxa nie jest zmieniona. Nie wiem czy to coś pomoże. Patrzyłem też na wyłączonym telefonie poprzez kominację przycisków power + home + volume, flaga knox 0x0 i roota nie ma. Skąd ten problem? Ktoś ma jakiś pomysł?

0 Like
12 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@BlackMass, Witaj na forum. Sprawdź jaki obecnie jest "Stan urządzenia". Informację tą znajdziesz w Ustawienia --> Telefon - informacje --> Informacje o oprogramowaniu --> Stan

Czy próbowałeś podłączyć telefon do komputera pod program SmartSwitch w celu aktualizacja oprogramowania ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@BlackMass  Spróbuj wpisać w pasek Security Log Agent

Screenshot_20191224-102034_Finder.jpgScreenshot_20191224-095956_Finder.jpgScreenshot_20191224-100016_Settings.jpg

0 Like
BlackMass
First Poster
Opcje

Wszedłem w ustawienia i w SecurityLogAgent ---> wymysiłem zatrzymanie i wyczyściłem dane w domyślej pamięci aplikacji, nic to nie pomogło. SmartSwitch pokazuje mi, że wgrane jest najnowsze oprogramowanie i niewiele moge zrobić z poziomu tego programu, ew. nie umiem się nim obsługiwać, ale za dużo opcji tu nie ma. :smiling-face:

Dalej mam powiadomienie z SecurityLogAgent i dalej nie moge automatycznie wyszukać aktualizacji dla telefonu bo mam komunikat tak jak wyżej opisałe. Nie wiem co się zrobiło, niby telefon śmiga normalnie, ale wolałbym przywrócić to do takiego stanu jak wcześniej, do ustawień fabrycznych przywracałem już 3x i nic to nie pomogło. W informacje o urządzeniu i w stan jest napisane "właśny" nie wiem czy o to chodziło.

Wolałbym uniknąć wgrywania nowiutkiego ORI samsungowego ROM przez odina bo wtedy chyba całkowicie rootuje i narusza knoxa, a jestem raczej laikiem w tych sprawach. Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły to byłbym wdzięczny, bo tak jak napisałem knox varanty wynosi 0x0 i pokazuje że roota nie ma.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@BlackMass  Tu za wiele Ci nie pomożemy dlatego, że jest to oficjalne forum Społeczności Samsung. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@BlackMass, być może wystarczy przywrócić ustawienia fabryczne telefonu. Wykonaj hard reset i pamięaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@BlackMass  Przeszukałem nasze forum i co się dowiedziałem, że  przyczyną będzie aplikacja Dr.phone 

BlackMass
First Poster
Opcje

Zrobiłem Hard Reset, jakimś cudem cały czas coś mi wrzuca kopie zapasowe danych... Problem dalej jest. Jak to rozwiązać?

Pod Swipe data/ factory reset było jeszcze swipe cache partition...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@BlackMass  Widzę, że edytowałeś, posta jak to Ci przywraca z kopii ?

0 Like
BlackMass
First Poster
Opcje

Jednak nic już nie przywraca, po prostu dostawałem komunikat od SmartSwitcha. Wygląda to tak, zrobiłem przywracanie ustawień fabrycznych z poziomu opcji telefonu ze 3x - bez skutku. Zrobiłem Hard Reset z użyciem kominacji przycisków volume +, power, home, zrobiłem wipe cache partition, wipe data/factory reset... niestety problem dalej jest. Od razu po przywróceniu telefonu pojawia się komunikat SecurityLogAgent oraz w aktualizowaniu oprogramowania odsyła mnie do SmartSwitcha na komputer lub obsługe klienta ponieważ dokonano nieautoryzowanych czynności. Da się to jakoś rozwiązać czy trzeba na nowo wgrać oprogramowanie? 😞

P.S. samsung chyba nie prowadzi już aktualizacji dla galaxy s6? mam nugata 7.0 i jedyne co moge zaktualizować to aplikacjie, może aktualizacja oprogramowania i tak by nic nie dała? i tak pozostaje problem SecurityLogAgent.

0 Like