Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S7 SecurityLogAgent - wykryto nieautoryzowane akcje ...

(Temat utworzony: 13-01-2018 12:50 PM)
5592 Wyświetlenia
JarekjARECKI
First Poster
Opcje

Witam kilka dni temu odebrałem sformatowany telefon prze DigitalCare po wymianie wyświetlacza postanowiłem spróbować odzskać utracone dane pomocy programu Dr.phone  Po rozpoczęciu tego wszystko szło okej aż do restartu telefonu, a mianowicie zawiesił sie na pulsującym logu samsunga i nie chciał sie włączyć. Resetowanie go nie pomagało. Przywróciłe fabryczne ustawienia z poziomu recovery mode. Wszystko sie udało ale po włączeniu telefonu zacząłem otrzymywać alerty od SecurityLogAgent że na telefonie wprowadzono nieautoryzowane aukcje uruchom ponownie telefon, aby je cofnąć ... użycie przycisku uruchom ponownie nic nie zmienia. Dodatkowo po wejściu w usyawienia telefonu - aktualizacja oprogramowania - pobierz aktualizację recznie pojawia się komunikat System operacyny na urządzeniu został zmodyfikowany w nieautoryzowany sposób. Spróbój pobrać aktualizację przy użyciu programu Smart Switch na komputerze lub przejdz do centrum obsługi klienta. Z tym że w SmartSwitch nie można nic pobrać bo mam chyba ostatnią wersję. Jakieś pomysły dla przeciętnego użytkownika ?

0 Like
10 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć JarekjARECKI

Jest to komunikat, który pojawia się po zrootowaniu telefonu. Jeśli nie robiłeś tego świadomie to zapewne przyczyną będzie aplikacja Dr.phone, która próbowała wprowadzić zmiany w oprogramowaniu.

Sądząc po ocenach i komentarzach w Sklepie Play tak właśnie było.

W tej sytuacji pozostaje czekać na dostępność aktualizacji lub bawić się w flashowanie telefonu.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@JarekjARECKI

A możesz wejść w tryb download (odin) mode i zrobić wyraźne zdjęcie ekranu, który pojawia się po kliknięciu Volume UP.

Jestem ciekaw statusu telefonu i usługi knox. 

Niestety, tego typu narzędzia do odzyskiwania danych,  w celu uzyskania pełnego dostępu do danych muszą zrootować urządzenie. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
JarekjARECKI
First Poster
Opcje

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Póki jeszcze możesz przywróć system do stanu fabrycznego, korzystając z odina.
Opisy jak to zrobić znajdziesz w sieci. Oby po przywróceniu nie pokazało knoxa 0x1, bo wtedy po gwarancji 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
JarekjARECKI
First Poster
Opcje

pobrałem odina oraz softa z sammobile instalacja przebiegła pomyśnie po ponownym uruchomieniu się telefonu - niemiła niespodzianka ... "Telefon jest zaszyfrowany dla bezpieczeństwa. Wprowadź hasło, aby uruchomić urządzenie." nie przypominam sobie zebym  jakiekolwiek zakładał... kilka prób pinu, który miałem jako alternatywę dla odcisku, sprawdzanie... i klapa pomocy o co kaman z tym hasłem???

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Zadziałały zabezpieczenia google. Spróbuj odblokować niezadurzenie prze konto google w przeglądarce desktopowej.

0 Like
JarekjARECKI
First Poster
Opcje

niestety nie widze zadnej opcji odblokuj urządzenie są jedynie opcje związane z szukaniem urządzeń... 😞

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Spróbuj jeszcze przez stronę Find my mobile, z konta Samsung odblokuj telefon.

0 Like
JarekjARECKI
First Poster
Opcje

niestety żeby cokolwiek zrobić na find my mobile  należy mieć skonfigurowane wcześniej urządzenie ( ustawienia -  zabezpieczenia - znajdź mój telefon) poza tym telfon jest raczej offline ponieważ ten ekran wyskoczył po mrugającym napisie SAMSUNG przed pierwszym uruchomieniem 

0 Like