Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z połączeniami przez Wi-Fi

(Temat utworzony: 26-04-2022 08:55 PM)
622 Wyświetlenia
Umina
First Poster
Opcje
Witam. 
Od pewnego czasu mam problem z samoistnym włączaniem się bez możliwości jakichkolwiek zmian "połączeń przez Wi-Fi". Przycisk szybkich ustawień na panelu powiadomień uaktywnia się lekko podświetlając zarówno podczas połączeń telefonicznych, jak i wtedy gdy telefon nie jest używany w żaden sposób. Zaczęłam sprawdzać kiedy uaktywnia się to połączenie - nie ma znaczenia moje działanie na komórce. Nie jestem w stanie nic zrobić, gdyż przycisk w ogóle nie reaguje, nie mogę rozwinąć (wejść w ustawienia) menu przycisku. Wyłącza się sam, niezależnie od moich prób działania.
Sprawdzałam już wszystkie możliwości, Wi-Fi mam wyłączone, VoLTE, w zasadzie wyłączałam już wszystko, przesył danych także. Nic nie pomaga. Czuję się tak, jakbym miała zainstalowaną jakąś aplikację śledzącą. Rozmawiałam z operatorem sieci z którym mam podpisaną umowę, skierował mnie do serwisu, w serwisie nie mogli mi pomóc - nic nie mogli zrobić.
Wiem, że najlepiej zresetować telefon do ustawień fabrycznych, nie mogę jednak tego na chwilę obecną zrobić - nie mogę na razie przerzucić ważnych informacji, które mam w telefonie, zresztą obawiam się, że wraz z przesłaniem tych informacji przyniosę coś szpiegującego. Proszę o radę i pomoc. Może jest jakiś sposób na wykrycie co to jest i jak można sobie z tym poradzić
Pozdrawiam
0 Like
20 Odpowiedzi
Umina
First Poster
Opcje
Proszę o pomoc...20220426_205850.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na załączonym zrzucie ekranu widać, że jesteś poza zasięgiem sieci Wi-Fi. W takim wypadku funkcja połączeń przez Wi-Fi nie będzie działać. Czy funkcja działa prawidłowo kiedy jesteś podłączona do sieci Wi-Fi?

Umina
First Poster
Opcje
Tak, działa. Chodzi mi o to, że gdy mam wyłączone Wi-Fi, a włączony przesył danych przycisk funkcji lekko podświetla się i gdy wówczas próbuję wejść w ustawienia połączeń przez Wi-Fi "klikająć"na przycisk tej funkcji (powinnam mieć możliwość jej ustawień, np. całkowitego wyłączenia) ale "menu" tej funkcji nie rozwija się, ponieważ przycisk w ogóle nie reaguje na dotyk. Poza tym sytuacją zdarza się niezależnie od miejsca w jakim jestem, gdy dzwonię przez telefon lub nie. Nie mogę wyłączyć tej funkcji, zupełnie tak, jakby rozklejona była jakaś aplikacja "szpiegująca" i zbierała dane lub jakby ktoś w tle dzwonił przez mój telefon - przepraszam, zdaję sobie sprawę, jak to brzmi...
0 Like
Umina
First Poster
Opcje
W tekście jest literówka, miało być doklejona zamiast rozklejona
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie korzystam z tej funkcji. Poczekajmy na informacje od osób, które korzystają i potwierdzą czy u nich przycisk zachowuje się tak samo.

0 Like
Umina
First Poster
Opcje
Zapomniałam dodać, że u innych użytkowników różnych modeli telefonów (także Samsunga S8) w tym samym momencie i miejscu nic takiego się nie dzieje - sprawdzałam że znajomymi.
0 Like
Umina
First Poster
Opcje
Po tym, jak zaczęły się problemy z samoistnym "na wpół" podświetleniem się przycisku połączeń przez Wi-Fi zainstalowałem podstawową wersję Avast Mobile - nie wykrywa zagrożeń. Ponadto wcześniej ten problem w ogóle nie występował. Screenshot_20220427-100038_Avast Mobile Security.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj zresetować ustawienia sieciowe. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych.

0 Like
Nakashini
Journeyman
Opcje
Ja też miałam ten problem i rozwiązałam to zupełnie przypadkiem, jeśli posiadasz dual SIM spróbuj przełożyć kartę na 2 slot 🙂
0 Like