Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dotykiem po aktualizacji do Android 12 One UI 4.1

(Temat utworzony: 08-07-2022 01:20 PM)
4755 Wyświetlenia
Igorixxx
Explorer
Opcje
Witam
Posiadam Samsunga Galaxy M11 i po dzisiejszej aktualizacji do Androida 12 zaczął mi nie działać dotyk np. przy oglądaniu filmu na YT lub czytaniu jakiegoś artykułu ni stąd, ni z owąd dotyk się poprostu zawiesza. Dopiero po zablokowaniu i odblokowaniu ekranu lub za ...entym kliknięciem dziala normalnie i tak w kółko. Proszę o odpowiedź bo jest to bynajmniej dziwne i nie chce mi się fatygować z naprawami tego telefonu.
69 Odpowiedzi
mattam3
Apprentice
Opcje
Nadal mam taki problem, co robić?
0 Like
Igorixxx
Explorer
Opcje
Mimo że problem ten opisalem jeszcze w lipcu to w dalszym ciagu dotyk mi sie zawiesza. Próbowałem robić WCP, resetowalem do ustawień fabrycznych, błąd zglaszalem w apce Samsung Members z 4 razy ale tak nic nie zrobili, jedynie zaradzili mi zrobic wcp ktory jak już wspomniałem zrobiłem ale nic to nie dało. Ja na pana miejscu radzilbym sie przyzwyczaić i jakoś używać telefonu u mnie nie jest to takie już dokuczliwe, ale jak pan chce to można jeszcze próbować
0 Like
mattam3
Apprentice
Opcje
Telefon jest jeszcze na gwarancji, może warto oddać do serwisu?
0 Like
Igorixxx
Explorer
Opcje
Jak ma gwarancje, to nie ma przeciwwskazań. Może to coś pomoże
0 Like
Members_Hq5qVIO
Student
Opcje

Witam, dzisiaj zrobiłam najnowszą aktualizację telefonu i od tamtego czasu nie działa mi dotyk na połowie ekranu. Próbowałam włączyć go w safe modzie wyłączałam i włączałam kilka razy. Ma ktoś pomysł co mogłoby pomóc? Wykluczam problem z ekranem ponieważ nie jest ani pobity ani mi ostatnio nie wypadł.

AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć! Nietypowa sprawa. Jeśli nie pomógł restart, ani uruchomienie w trybie awaryjnym, to spróbuj przywrócić telefon do ustawień fabrycznych, oczywiście o ile jesteś w stanie to kliknąć. Przejdź kolejno do Ustawienia->Zarządzanie ogólne->Resetowanie->Ustawienia fabryczne. Pamiętaj, że to usunie wszystkie dane z urządzenia. Jeśli tylko możesz, to wykonaj kopię zapasową w Samsung Cloud, Ustawienia->Konta i kopia zapasowa, a następnie w zakladce Samsung Cloud tapnij "Tworzenie backupu danych", tam wybierz interesujące Cię rzeczy. Jeśli nie jesteś w stanie dostać się do menu ustawień fabrycznych, to podam Ci inny sposób na "Factory reset".
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, na początek spróbuj wykonać wipe cache partition według poradnika->

[ Jak wykonać wipe cache partition]
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

W miarę możliwości prosimy też o zdjęcie że zjawiskiem
Members_Hq5qVIO
Student
Opcje

Niestety przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych nie pomogło.

0 Like
AdamZF
Voyager
Opcje
W takim razie polecam skontaktować się z autoryzowanym serwisem Samsung i wysłać do nich telefon z tytułu gwarancji. Tutaj znajdziesz najbliższy punktu https://www.samsung.com/pl/support/service-center/.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możliwe zatem, że to zbieg okoliczności. Niestety nic więcej nie poradzimy na forum. Konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.