08-07-2022 01:20 PM
30-08-2022 03:30 PM
Ja z telefonów Samsunga korzystam od ponad 15 lat ale to pierwszy model z którym mam takie problemy więc też się będę musiał zastanowić czy nie zmienić producenta ale tak jak wspomniałem szkoda bo telefon sam w sobie jest ... znaczy był ... świetny. Jedno jest pewne - wbrew zasadom bezpieczeństwa będę się wstrzymywał z aktualizacjami bo nie dały mi nic poza problemami. Swoją drogą to już dawno powinni wprowadzić możliwość przywracania starszych wersji systemu albo cofnięcia aktualizacji bo tak to można się bujać za każdym razem, przynajmniej do czasu aż w Samsungu nie nauczą się dobrze testować oprogramowanie przed wypuszczeniem.
27-09-2022 12:40 PM
Tu nie chodzi o to żeby poprawić bezpieczeństwo tylko żeby spowolnić telefony tak żeby po pewnym czasie każdy musi kupic nowy ta strategia od dawien dawna używana przez iPhone jak go wyjebiesz do zera i wgrasz stary soft chodzi jak kalasznikow a jak mu zapierdaczysz aktualizacje telefon ledwie zipie z pisaniem . Tylko tam są już wymuszone aktualizacje a w samungu jeszcze nie. Szwagier ma innego niż m 11 to po aktualizacji aparat robi gorsze zdjęcia , wyrzucił całość wgrał nowy starszy soft i robi znów piękne i nie aktualizuje bo to po aktualizacji na tym modelu sie wszystkim zrobiło.
27-09-2022 12:58 PM
U mnie też w m 11 po aktualizacji ekran się zacina z rozna częstotliwością a przed nią było ok.
27-09-2022 01:13 PM
Czy próbowałeś wykonywać wskazówki opisane w tym wątku? Jeżeli tak to które?
27-09-2022 01:59 PM
Tak wszystkie wymienione w wątku i kilka dodatkowych, pokusiło mnie o wzięcie starego m 11 że zbita szybka ale starym androidem telefon mimo zbitej szybki chodził nienagannie przez 7 dni. Po czyn wrzucilem aktualizacje czysto z ciekawości i z chwilą jej zakończenia mam 2 telefon z zacinającym się ekranem, więc albo coś zepsuli albo z premedytacją by wymienić telefon.
27-09-2022 02:04 PM
Możliwe zatem, że jest to problem po stronie oprogramowania. W takim wypadku zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members.
Wskazówka - zgłaszanie błędu do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...
27-09-2022 11:49 PM
Obawiam się, że nie możliwe a wręcz pewne jest to że to wina oprogramowania a raczej błędnej i niesprawdzonej aktualizacji Samsunga bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że telefon działa przez X miesięcy bez najmniejszego problemu, zero zacięć i błędów i tuż po aktualizacji (dosłownie kilka sekund) ekran przestaje reagować. Tym bardziej, że w przypadku mojego telefonu to już druga tego typu "awaria" i w obu przypadkach problemy zaczęły się tuż po zainstalowaniu aplikacji i dopiero któryś z kolei patch naprawił błąd jak widać do czasu. Powtarzanie jak mantrę porad typu hard reset, sof reset i innych tego typu na prawdę nie ma najmniejszego sensu. Przetestowałem kilkanaście jak nie kilkadziesiąt potencjalnych możliwości naprawienia tego telefonu i żaden z nich nie zadziałał. Porażką jest brak możliwości przywrócenia starszej wersji systemu co jest standardem w przypadku większości oprogramowań a powinno być wręcz obligatoryjne w sytuacji w której ta aktualizacja jest niejako narzucana. Jeżeli chodzi o zgłoszenie błędu to ta opcja również nic nie daje, zero reakcji, zero informacji więc nie pozostaje nic innego jak czekać aż jaśnie państwo w Samsungu zechcą naprawić to co schrzanili (o ile zechcą) lub zmienić telefon bo z tego w jego obecnym stanie praktycznie się nie da korzystać.
28-09-2022 12:38 PM
@GregCee, obawiam się, że nic więcej na forum nie wymyślimy. Jedyna możliwość to zgłaszanie błędu i oczekiwanie na kolejną wersję oprogramowania. Trzymam kciuki za to, że pojawi się w niedługim czasie.
30-11-2022 01:35 AM
01-12-2022 01:39 PM
@PiterLwG, czy próbowałeś wykonywać wskazówki opisane w tym wątku? Jeżeli tak to jakie?