Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dotykiem po aktualizacji do Android 12 One UI 4.1

(Temat utworzony: 08-07-2022 01:20 PM)
4443 Wyświetlenia
Igorixxx
Explorer
Opcje
Witam
Posiadam Samsunga Galaxy M11 i po dzisiejszej aktualizacji do Androida 12 zaczął mi nie działać dotyk np. przy oglądaniu filmu na YT lub czytaniu jakiegoś artykułu ni stąd, ni z owąd dotyk się poprostu zawiesza. Dopiero po zablokowaniu i odblokowaniu ekranu lub za ...entym kliknięciem dziala normalnie i tak w kółko. Proszę o odpowiedź bo jest to bynajmniej dziwne i nie chce mi się fatygować z naprawami tego telefonu.
69 Odpowiedzi
kapucha
Apprentice
Opcje
Niestety problem pomimo że rzadziej to dalej występuje, w ciągu godziny 3 razy się zaciął.Mam nadzieję że to zwykły błąd aktualizacji , który zostanie wkrótce naprawiony a nie usterka sprzętu
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Gdyby to był błąd po aktualizacji to byłoby o tym głośno i skarżyło by się na to większość użytkowników jeżeli reset do ustawień fabrycznych tutaj nie pomógł to obawiam się że będzie konieczna wizyta w serwisie

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj jeszcze hard reset, o którym wspomniał @PrzemekM. Nie zalecam przywracania kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy. Jeżeli się zdecydujesz to daj znać czy telefon działa prawidłowo po resetowaniu.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

kapucha
Apprentice
Opcje
Dzięki za pomoc , jutro spróbuję z hard resetem i dam znać czy działa, dobranoc
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Będziemy czekać na informację czy udało się rozwiązać problem.

0 Like
GregCee
Journeyman
Opcje

Obawiam się że to jednak wina aktualizacji i trzeba będzie czekać na łatkę. Mam dokładnie ten sam model i dotyk zaczął wariować tuż po zakończeniu aktualizacji. Miałem już jedną taką historię z tym telefonem rok czy półtora temu i dopiero któraś z kolejnych aktualizacji rozwiązała problem więc widać znowu coś schrzanili. 

GregCee
Journeyman
Opcje

@Igorixxx  napisał(a):
Witam
Posiadam Samsunga Galaxy M11 i po dzisiejszej aktualizacji do Androida 12 zaczął mi nie działać dotyk np. przy oglądaniu filmu na YT lub czytaniu jakiegoś artykułu ni stąd, ni z owąd dotyk się poprostu zawiesza. Dopiero po zablokowaniu i odblokowaniu ekranu lub za ...entym kliknięciem dziala normalnie i tak w kółko. Proszę o odpowiedź bo jest to bynajmniej dziwne i nie chce mi się fatygować z naprawami tego telefonu.

Pogrzebałem jeszcze za rozwiązaniem problemu i znalazłem ten wątek https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s21/zacinanie-si%C4%99-telefonu-android-12-naprawa/... Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją i póki co telefon działa bez zacięcia z tym że zrobiłem to jakieś 10 minut temu więc jeszcze za wcześnie na odtrąbienie sukcesu (chociaż zacinał się dość czesto) . Dam jeszcze znać czy ostatecznie pomogło. 

0 Like
Igorixxx
Explorer
Opcje
Spróbuje
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Igorixxx  Jak sytuacja?

0 Like
GregCee
Journeyman
Opcje

Problem niestety powrócił. Dziś od rana praktycznie co chwila dotyk szwankuje więc nie pozostaje chyba nic innego niż czekać na łatkę. 

0 Like