Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dotykiem po aktualizacji do Android 12 One UI 4.1

(Temat utworzony: 30-08-2022 10:33 AM)
303 Wyświetlenia
Igorixxx
Explorer
Opcje
Witam
Posiadam Samsunga Galaxy M11 i po dzisiejszej aktualizacji do Androida 12 zaczął mi nie działać dotyk np. przy oglądaniu filmu na YT lub czytaniu jakiegoś artykułu ni stąd, ni z owąd dotyk się poprostu zawiesza. Dopiero po zablokowaniu i odblokowaniu ekranu lub za ...entym kliknięciem dziala normalnie i tak w kółko. Proszę o odpowiedź bo jest to bynajmniej dziwne i nie chce mi się fatygować z naprawami tego telefonu.
69 Odpowiedzi
Igorixxx
Explorer
Opcje
Witam
Dzisiaj weszła nowa aktualizacja do Galaxy M11. 20 min po aktualizacji dotyk póki co sie nie zacina lecz jeszcze nie chwale dnia przez zachodem słońca wiec jeszcze chwile poużywam telefonu i napisze co i jak
0 Like
ZTomaszZ
Student
Opcje

Telefonu po ostatniej aktualizacji do Androida 12 nie da się używać. Dodatkowa poprawka tylko częściowo rozwiązała problem, freezy ekranu nadal występują choć nie w takim stopniu i nie tak często jak po dużej aktualizacji. Telefon jest po full wipe z poziomu bootloader'a. Kto nie aktualizował do A12 to radzę się wstrzymać. 

0 Like
Igorixxx
Explorer
Opcje
Mam tak samo, poprawka u mnie nic nie pomogła i sam nie wiem co juz z tym zrobić. Najpewniej bede z tym jakos żył
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ZTomaszZ@Igorixxx, czy próbowaliście przywracać ustawienia fabryczne po wgraniu najnowszej aktualizacji? Warto sprawdzić czy reset pomoże rozwiązać problem. Pamiętajcie żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.

ZTomaszZ
Student
Opcje

Tak. Full wipe po aktualizacji (poprawce) + czyszczenie cash, wszystko z poziomu BL. Standardowa procedura po aktualizacji. Lekarstwo ponowne zablokowanie i odblokowanie ekranu, ale to na krótką chwilę. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Igorixxx
Explorer
Opcje
Zgłosiłem błąd jeszcze na miesiąc przed tą poprawką i nic w tym kierunku nie zrobili
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Obawiam się, że nic więcej nie wymyślimy na forum. W takim wypadku możesz udać się do punktu serwisowego, gdzie telefon zostanie sprawdzony.

GregCee
Journeyman
Opcje

Kilka słów prawdy, niestety gorzkiej. Przez ostatni miesiąc (odkąd po aktualizacji pojawiły się w moim telefonie problemy z ekranem dotykowym) wypróbowałem przynajmniej kilkanaście jak nie kilkadziesiąt możliwych sposobów jego rozwiązania. Prawda jest taka, że wbrew temu co uparcie forsuje support Samsunga ani hard reset ani soft reset, wipe cache partition, aktualizowanie i naprawa aplikacji ani inne czary mary w ogóle nie pomagają i ekran zawiesza się tak jak wcześniej. Powiem więcej po tej ostatniej aktualizacji zamiast poprawy otrzymałem dodatkową funkcję a mianowicie ekran nie dość że przestaje działać to jeszcze sam z siebie zaczyna powiększać i pomniejszać wyświetlaną zawartość .... taki bonus - dzięki Samsung. Co do przyczyn to bez wątpienia musiała to być wypuszczona aktualizacja bo jak inaczej wytłumaczyć fakt że telefon przez rok działa poprawnie bez najmniejszego błędu a dwie sekundy po zakończeniu aktualizacji pojawiają się pierwsze problemy (tym bardziej,że miałem już analogiczną sytuację wcześniej - pomogła wypuszczona po PÓŁ ROKU łatka). O błędzie prawdopodobnie wiedzą o czym świadczyć może wypuszczona kilka dni temu aktualizacja (zgodnie z planem kolejna miała być dopiero pod koniec roku - M11 jest w planie półrocznym) szkoda tylko że najwyraźniej nie są w stanie sobie z tym poradzić ale za to po aktualizacji zyskaliśmy możliwość automatycznego dostosowywania ikon do koloru tapety... wow Samsung dokładnie tego potrzebowałem - telefonu z którego nie da się korzystać ale za to mam dopasowany kolorystycznie pulpit. A szkoda bo telefon na prawdę świetnie mi się sprawdzał  i nie miałem do niego żadnych zastrzeżeń. Jaki z tego wniosek i czego nauczył mnie Samsung ...  jeżeli telefon Ci dobrze chodzi za cholerę go nie aktualizuj bo będą z tego tylko problemy - a nie tak to powinno wyglądać.

Igorixxx
Explorer
Opcje
Dokładnie się z panem zgadzam i miałem takie same sytuacje i tez jestem oburzony tym co zrobili. Chociaż nie ma co sie wysilać na forum bo i tak to nic nie da. Samsung jesli chodzi w branży smartfonowej ma wielki potencjał, jednakze takie błędy mnie zniechęcają do niego. Nastepnym razem bede musiał sie poważnie zastanowić czy kupić kolejny smartfon tej marki. Chociaż wątpię żebym go kupił kolejny raz 🤷‍♂️
0 Like