23-11-2018 07:56 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam.
Od 2 czy 3 tygodni mam problemy z baterią. Gdy poziom naładowania spada do 20-15%, to od tego momentu nieporównywalnie szybko się rozładowuje, tj. w ciągu kilku minut. Ostatnio przy stanie baterii 12% telefon od razu się wyłączył. Dziś miałam taką sytuację, że odłożyłam tel. przy stanie 21%, poszłam do kuchni, wróciłam, chciałam sprawdzić ile procent zostało, a on zdechł 😕
Smartfon użytkuję od sierpnia ub. roku.
Czy ktoś coś poradzi?? 🤔
- Tagi:
- Sansung S8 bateria
28-11-2018 12:07 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
21-02-2019 12:11 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Hej,
Odświeżam temat - bateria przy 20 -15 % drastycznie spada do zera i telefon się wyłącza. Do momentu tych 20 procent normalnie 2 dni trzyma. Nie chce oddawać na gwarancje, ale chyba nie ma wyboru, prawda ?
Może to jednak coś systemowego ?
21-02-2019 07:36 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@kertoip70 przywracałeś ustawienia fabryczne? Jeśli nie, to zrób to. Najpierw kopia zapasowa, później usunięcie konta Google z telefonu (ustawienia - chmura i konta - konta - Google - Menu boczne - usuń). Następnie ustawienia fabryczne z poziomu ustawień telefonu.
Jeśli to nie przyniesie rezultatu, to wiadomo będzie, że sprawa dotyczy hardware. Wtedy serwis z dowodem zakupu i oryginalną ładowarką.
Innych opcji nie ma 😜
21-02-2019 05:37 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie w dalszym ciągu problem występuje. Przywróciłam urządzenie do ustawień fabrycznych, jednakże konta Google nie usuwałam. W każdym razie bez zmian po resecie. Teraz już bateria leci jak szalona do całkowitego rozładowania przy ponad 20%. Dziwną rzecz zaobserwowałam, czasem przy podłączeniu do ładowania na tym poziomie baterii i tak schodzi do 0, a dopiero później zaczyna ładować się. Miałam nadzieję, że może po ostatniej aktualizacji ze stycznia coś się zmieni, ale niestety. Liczę się z serwisem, ale jeszcze odkładam sprawę 😕
21-02-2019 08:18 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Agild13 odkładać po co? Nie ma co liczyć na cud, tylko zgłosić się do serwisu. A tak kusisz los, gdyby nie daj bór szumiący spadł Ci telefon, to po naprawie gwarancyjnej.
22-02-2019 03:36 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Agild13, czy po przywróceniu ustawień fabrycznych wgrywałaś kopię zapasową? Jeżeli tak to spróbuj ponownie, ale tym razem bez kopii. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Jeżeli to nie pomoże to, tak jak wspomniała @showmeyour__, konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.
23-02-2019 04:29 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja miałem podobny problem w maju zeszłego roku ,ok 2 miesiące po zakupie telefonu,zdecydowałem się oddać telefon do serwisu,gdzie wymieniono mi baterię i wszystko działało w porządku,niestety jakiś czas temu pojawiła się znowu taka sama sytuacja jak przytaczana wcześniej.
24-02-2019 12:52 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Warto zwrócić się ponownie do autoryzowanego serwisu. Być może jednak jest to wina płyty głównej. a w domowych warunkach nie będzie możliwe sprawdzenie tego.
Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
28-02-2019 08:08 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Hej,
U mnie nic nie pomagało, przeczekalem to nie oddając na gwarancję jeszcze i po ostatniej aktualizacji do najnowszego Andka problem znikł. Chyba jednak winowajca nie był sprzęt tylko coś w software.
Pozdro.
28-02-2019 09:10 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@mirudo24 napisał(a):@Agild13, czy po przywróceniu ustawień fabrycznych wgrywałaś kopię zapasową? Jeżeli tak to spróbuj ponownie, ale tym razem bez kopii. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Jeżeli to nie pomoże to, tak jak wspomniała @showmeyour__, konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.
Tak, wgrywałam kopię zapasową, ale jak sobie pomyślę, że znów mam wykonywać reset i nie wiadomo czy pomoże, to jakoś nie garnę się do tego z zapałem. Chyba liczę na kolejną aktualizację... Jedna rzecz, która mnie dziwi, to w sytuacji, gdy bateria zaczyna drastycznie spadać i podłączę tel do ładowania, naładuję załóżmy do 25% i odłączę, to nie występuje ten problem, tylko normalnie trzyma i rozładowuje się powoli. Czy ktoś ma jakieś sugestie?? 🤔