22-03-2020 10:28 AM
Cześć,
Wyciągnąłem dzisiaj z szuflady mojego starego Galaxy S6. Niestety, nie mogę go uruchodzmić. Telefon reaguje, włącza się, ale prosi o jakiś kod QR (konfiguracja za pomocą kodu QR).
Niestety, ale nie potrafię w żaden sposób pominąć tego kroku. Co prawda, jest opcja "nie używaj żadnej sieci do konfiguracji", ale jest ona nie aktywna.
Po podłączeniu do sieci telefon ściąga aplikacje do kodów QR i z automatu ją uruchamia. Czy jest ktoś mi w stanie wytłumaczyć, skąd taki wziąć?
Telefon jest mój od nowości i nigdy żadnej blokady na niego nie zakładałem...
22-03-2020 10:50 AM
@Charvny Czy zaglądałeś na tę stronę ? Logowanie się przy użyciu kodów QR
22-03-2020 11:36 AM — edytowano 22-03-2020 11:38 AM
Tak. Problem w tym, że opisywane rozwiązania są już dla osób, które zalogowały się już na swoje konto.
U mnie nie można dojść nawet do tego momentu.
Jak to wygląda u mnie:
1) Witamy (wybór języka)
2) Klikam START (komunikat "Aby skorzystać z kreatora konfiguracji, włóż kartę SIM", po kilkukrotnym naciskaniu START samo przechodzi dalej)
3) Wybór połączenia Wi-Fi, i teraz w zależności co nacisnę:
3a) Pomiń wybór sieci - wymagane połączenie (telefon wpada w "pętle", sam powraca do menu wyboru Wi-Fi)
3b) Łączę się z siecią Wi-Fi - telefon pobiera aplikacje QR, czeka na kod QR. Wszystkie kody QR są błędne (proszę zalogogować się na konto)
Niestety, nie mam możliwości w żaden sposób zalogować się na konto (ani nawet utworzenia nowego, tymczasowego).
22-03-2020 12:07 PM
@Charvny Czy robiłeś Hard reset telefonu ? Czy nie masz dostępu do konta Google z poziomu komputera ?
22-03-2020 12:18 PM
Tak, robilem hard reset telefonu. Mam dostep do konta google z poziomu komputera, drugiego telefonu (s8) oraz pamiętam hasło do konta. Niestety, jakiego kodu QR bym nie wygenerował, zawsze wyskakuje identyczny błąd.
22-03-2020 12:31 PM — edytowano 22-03-2020 12:44 PM
@Charvny Nie ma żadnych pomysłów może wymaż urządzenie https://www.google.com/android/find
Wyloguj urządzenie.
https://myaccount.google.com/device-activity/id/Aa8a71f353e60fa8c
24-06-2020 08:15 PM
Powiedz mi proszę, czy znalazłeś rozwiązanie tego problemu? Mam to samo z moim Galaxy S7...