28-04-2018 06:40 AM
Witam serdecznie, wczoraj odebrałem telefon z serwisu(wymiana złącza słuchawkowego). Przed oddaniem telefonu wyłączyłem blokadę ekranu i zarchiwizowałem odcisk palca. W serwisie zgodnie z moją prośbą nie usunęli mi wszystkie danych. Po 4 godzinach odebrałem telefon naprawiony tylko.... nie działa blokada ekranu. wielokrotnie podawałem nowe odciski palców, zmieniłem symbole, piny. W ustawieniach jest ustawiona blokada odcisk palca i pin. Jednocześnie gdy odblokiwuję telefon to kłodeczka jest otwarta. Prawdopidobnie w serwisie coś namieszali (zapomniałem, że przy uruchomieniu telefonu jest potrzebny pin, którego nie znali a pomimo to telefon uruchomili).Czy ma ktoś jakiś pomysł czy zostaje mi tylko przywracanie ustawień fabrycznych?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
28-04-2018 09:38 AM
28-04-2018 09:38 AM
25-03-2023 09:41 PM
27-03-2023 04:13 PM
@Lenkawu Chcesz odzyskać dane z uszkodzonego sprzętu? Jeżeli ekran zupełnie nie działa, to obawiam się, że nic już nie zrobisz. Gdyby nie działał tylko dotyk, to byłbyś w stanie podczepić mysz USB-C, albo zwykłą USB przez przejściówkę OTG i z jej pomocą odblokować i sterować urządzeniem. Podpięcie pod komputer odpada, bo musisz mieć odblokowany telefon - inaczej komputer nic nie wykryje. To samo ze Smart Switch.