Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Nie działa ekran blokady po wizycie w serwisie S7

(Temat utworzony: 28-04-2018 06:40 AM)
308 Wyświetlenia
sebagit
First Poster
Opcje

Witam serdecznie, wczoraj odebrałem telefon z serwisu(wymiana złącza słuchawkowego). Przed oddaniem telefonu wyłączyłem blokadę ekranu i zarchiwizowałem odcisk palca. W serwisie zgodnie z moją prośbą nie usunęli mi wszystkie danych. Po 4 godzinach odebrałem telefon naprawiony tylko.... nie działa blokada ekranu. wielokrotnie podawałem nowe odciski palców, zmieniłem symbole, piny. W ustawieniach jest ustawiona blokada odcisk palca i pin. Jednocześnie gdy odblokiwuję telefon to kłodeczka jest otwarta.  Prawdopidobnie w serwisie coś namieszali  (zapomniałem, że przy uruchomieniu telefonu jest potrzebny pin, którego nie znali a pomimo to telefon uruchomili).Czy ma ktoś jakiś pomysł czy zostaje mi tylko przywracanie ustawień fabrycznych?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Na początek sprawdź, czy nie masz aktywnej funkcji Smart Lock. Jeżeli jest włączona, to ją wyłącz.
Jeżeli to nie pomoże to wejdź na stronę https://findmymobile.samsung.com/ zaloguj się na konto samsung i usuń wszystkie blokady i aktywuj je ponownie na telefonie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Na początek sprawdź, czy nie masz aktywnej funkcji Smart Lock. Jeżeli jest włączona, to ją wyłącz.
Jeżeli to nie pomoże to wejdź na stronę https://findmymobile.samsung.com/ zaloguj się na konto samsung i usuń wszystkie blokady i aktywuj je ponownie na telefonie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Lenkawu
First Poster
Opcje
A jak sobie z tym poradzić?
Nadmienię tylko, że ekran i dotyk nie działa - rozlał się....
Konto Google zostało usunięte przez Google.
Z góry dziękuję za odpowiedź 😁Screenshot_20230325_213657_Samsung Internet_1000004814_1679776617.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Lenkawu Chcesz odzyskać dane z uszkodzonego sprzętu? Jeżeli ekran zupełnie nie działa, to obawiam się, że nic już nie zrobisz. Gdyby nie działał tylko dotyk, to byłbyś w stanie podczepić mysz USB-C, albo zwykłą USB przez przejściówkę OTG i z jej pomocą odblokować i sterować urządzeniem. Podpięcie pod komputer odpada, bo musisz mieć odblokowany telefon - inaczej komputer nic nie wykryje. To samo ze Smart Switch.