Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android 10 easter egg

(Temat utworzony: 01-06-2020 09:53 AM)
3908 Wyświetlenia
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ostatnio znalazłem w androidzie 10 Easter Egg'a.

Wchodzimy w Ustawienia>Telefon-informacje>Informacje o programowaniu>Wersja systemu Android. Wersja systemu Android klikamy trzy razy  i przeniesie nas do (1), następni musimyobrócić cyfrę "1" taby stworzyć literę Q (2) (aby obrucić cyfrę należy kliknąć i przytrzymać). Jeśli dobrze stworzyliśmy literę Q to tło zacznie się przesówać, wtedy klikamy kilka razy (zielona kropla), przyniesie nas do (3) i trzeba zamalowywać polka które są napisane po lewej stronie.

Chcesz sprawdzić czy twój telefon ma Androida 10. Sprawdź to: Harmonogram aktualizacji Android 10 z One UI 2 

Dodam parę rozwiązanych krzyżówek.

112233Przykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówkiPrzykład rozwiązanej krzyżówki

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kacper2, nie znałem tej sztuczki. Aby uruchomić ekran Android 10 należy kliknąć trzykrotnie a nie dwukrotnie w opcję Wersja systemu Android (Ustawienia > Telefon - informacje). Następnie należy obrócić cyfrę "1" tak żeby stworzyła literkę "Q". Dalsze wskazówki należy wykonać zgodnie z pierwszą wiadomością :winking-face:

Screenshot_20200601-151625_Android System.jpgScreenshot_20200601-152002_Android Q Easter Egg.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kacper2, nie znałem tej sztuczki. Aby uruchomić ekran Android 10 należy kliknąć trzykrotnie a nie dwukrotnie w opcję Wersja systemu Android (Ustawienia > Telefon - informacje). Następnie należy obrócić cyfrę "1" tak żeby stworzyła literkę "Q". Dalsze wskazówki należy wykonać zgodnie z pierwszą wiadomością :winking-face:

Screenshot_20200601-151625_Android System.jpgScreenshot_20200601-152002_Android Q Easter Egg.jpg

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

😀😀😀

Screenshot_20200602-220231_Android Q Easter Egg.jpg

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@PrzemekM kliknij kilka razy w jedynkę i przytrzymaj. Powinna zacząć się obracać.

/edit/ Widzę, że rozgryzłeś. :smiling-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szewcu72  Tak już mam :smiling-face:

JAROjarek
Explorer
Opcje
Pomoże ktoś do czego służy ten widget 
Android 13 easter egg widget
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
To jest poprostu easter egg. Wystarczy wykręcić na zegarze godzinę 13 i pojawiają się kółeczka Screenshot_20230220_185014_Android System.jpg
Miedziany_Ryszard
Pathfinder
Opcje
A jak przytrzymasz dwoma palcami to tapety będą się zmieniać Screenshot_20230221_125358_Android System.jpg
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Załączam zrzut i mam pytanie co to jest ???

image

ukash
Pathfinder
Opcje
To tak zwany Easter Egg - ukryta funkcja pozostawiona dla dociekliwych po to aby ją odnaleźli. Google w każdej wersji Androida zostawia jakiś Easter Egg. Ten widget pobiera kolory z bieżącej tapety, każde pole to inny odcień który można udostępnić. I tyle 😁
0 Like