Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

M21 blokada ekranu

(Temat utworzony: 31-08-2020 10:19 PM)
3894 Wyświetlenia
timtum
First Poster
Opcje

Kupiłem dzisiaj Samsunga M21 dla syna na urodziny.

Po skonfigurowaniu praktycznie wszystkiego, podkusiło nas ustawic odlokowanie za pomoca rozpoznawania twarzy.

Po kilku nie udanych próbach zrezygnowaliśmy ale dziwnym sposobem telefon sam zmienił kod odblowania ekranu.

Nie moge w to uwierzyć.

Loguję sie na konto Samsung i próbuję usunąć blokadę ekranu ale otrzymuje komunikat: Nie można odblokować telefonu. Zdalne odblokowanie wyłączone.

Ręcę opadły. Napisałem do pomocy technicznej, ale na razie bez odpowiedzi.

jakieś sugestie?

Pozdrawiam.

0 Like
7 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli zdalne odblokowanie nie działa to konieczne będzie wykonanie hard resetu za pomocą kombinacji klawiszy. Po wykonaniu tego zabiegu trzeba będzie ponownie skonfigurować telefon. Więcej informacji odnośnie resetowania znajdziesz w poniższym odnośniku.

https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

timtum
First Poster
Opcje

Przez przypadek kliknąłem, że problem rozwiązany, ale tak nie jest. Nie można go wyłączyc normalnie ani zresetować bez pinu blokady ekranu. Power i Minus uruchamiają go ponownie ale nie da się wejść w tryb resetowania.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz odznaczyć wiadomość jako rozwiązanie. Wybierz trzy kropki w prawym górnym rogu wiadomości i wybierz odpowiednią opcję. Odnośnie resetowania to musisz próbować aż uda się wejść w tryb Android Recovery. Od razu po wykonaniu miękkiego resetu przytrzymaj jednocześnie przyciski zasilania oraz zwiększania siły głosu. Daj znać czy udało się uruchomić tryb Recovery.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@timtum Zrób to co napisał @nismo (tylko pierw naciśnij Vol +, a po jakieś sekundzie power)
Darek13
Apprentice
Opcje

Półroczny M21 córki zrobił podobnie. Zmienił hasło blokady a konkretnie wzór, rysunek. Telefon zablokowany.

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Darek13 

Jeśli telefon był zalogowany do Konta Samsung to zaloguj się na tej stronie: https://findmymobile.samsung.com/ na to samo konto i spróbuj usunąć blokadę ekranu. 

Darek13
Apprentice
Opcje

Witam. Niestety nie był zalogowany. Jednak dzięki temu forum zrobiłem twardy reset i odblokowałem telefon. Części danych przepadła a część uratowało konto google. Zastanawia mnie fakt, jednak jak to możliwe, że telefon zmienił lub zapomniał wzór do odblokowania telefonu. Pamiętał odcisk palca, jednak po odblokowaniu odciskiem aby narysować nowy wzór i tak trzeba podać stary. Więc zrestartowałem telefon myśląc, że to pomoże. To był błąd bo po restarcie trzeba najpierw narysować i tak wzór (który nie działał) a dopiero potem można telefon odblokowywać odciskiem. Skoro to taki kolejny przypadek to może jest jakiś błąd w oprogramowaniu.

0 Like