Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

gps - galaxy s5 mini dual sim - problem z gps i serwisem

(Temat utworzony: 23-02-2017 09:36 AM)
2571 Wyświetlenia
fastdriver
Apprentice
Opcje

Witam mam problem z GPS 

nie działa  - zaraz po powrocie z serwisu nie działa prawidłowo  - nie potrafi znaleźć sygnału - lub  nawert jeśli go znajdzie po  około 30 minutach to gubi go gdy prubuję się poruszać... 

telefon był wysłany już 6 razy do serwisu z tą sama usterką -  serwis wymienia głośnik albi mikrofon albo ekran mimo że nie  zgłaszałem usterek na te elementy a gps dalej nie działa 

czy ktoś mi potrafi wyjasnić dlaczego tak się dzieje ? i co mam zrobić ?  

próbowałem oddać telefon jako towar nie zgodny z umową - bezskutecznie.

tu opis z serwisu odbbieram telefon w sobotę i nie wiem co mam zrobić - wiem żę dalej gps nie będize działał :

Zgłoszone usterki usunęliśmy poprzez wymianę części (lista poniżej).
Zgodnie z zaleceniami Producenta, dla zapewnienia stabilnej i optymalnej pracy systemu, wgraliśmy aktualną wersję oprogramowania. Oprogramowanie można aktualizować samodzielnie, korzystając z funkcji Aktualizacja oprogramowania w menu Ustawienia oraz za pomocą programów KIES lub SMART SWITCH, dostępnych na stronie www.samsung.com/pl
Po naprawie przetestowaliśmy urządzenie, zgodnie z normami Producenta, pod kątem zgłaszanych problemów i kluczowych funkcji. Parametry techniczne spełniają normy określone w specyfikacji.
WAŻNE! Niektóre aplikacje mogą powodować nieprawidłową pracę urządzenia. Rekomendujemy stopniowe instalowanie aplikacji. Jeżeli stabilność pracy systemu zmniejszy się po zainstalowaniu nowej aplikacji, należy ją odinstalować. Więcej wskazówek można znaleźć w zakładce wsparcie na stronie www.samsung.pl. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Lista wymienionych części:
ASSY SPEAKER-REAR DS SM-G800H WHITE
TAPE DOUBLE FACE-MAIN WINDOW WP_SVC;

ręce opadają 

pomocy !!! - żeby tego było mało  nieświadomy kupiłem 3 takie telefony i w kazdym jest ta sama usterka !!! 

0 Like
7 Odpowiedzi
MateuszN
Pioneer
Opcje

Hej @fastdriver!

W przypadku, gdy nie zgadzasz się z decyzją serwisu, możesz zgłosić reklamację, stosując jedną z poniższych możliwości:

• formularz kontaktowy, dostępny tutaj
  • listownie na adres: Samsung Electronics Polska Sp. z o.o., Dział Reklamacji, ul. Postępu 14, 02-676 Warszawa
  • faksem na numer: 0 22 607 44 48

W razie dodatkowych pytań zachęcam Cię do kontaktu z infolinią.

Dzięki, że jesteś z nami! Jeśli odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
0 Like
fastdriver
Apprentice
Opcje
  • formularz kontaktowy, dostępny tutaj

gdzie dokładnie?  bo nie  jest kilka możliwości a żadna nie nazywa się formularz kontaktowy... 

0 Like
MateuszN
Pioneer
Opcje

@fastdriver, jest to formularz opisany na wskazanej przeze mnie stronie jako Kontakt z Działem Reklamacji:

formularz.PNG

Dzięki, że jesteś z nami! Jeśli odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
0 Like
ŁukaszG
Pathfinder
Opcje

@fastdriver

poproszę o chwilę cierpliwości, w następnym tygodniu pojawi się nowe oprogramowanie (G800HXXU1CQB1/G800HXEO1CQB1), które poprawi ten problem. 

Należy ustawić automatyczne pobieranie oprogramowania, jak tego dokonać zapraszam na stronę www.ndf.samsung.pl

0 Like
pawełtp1
First Poster
Opcje

Cześć,

Czy ktoś może potwierdzić czy problem z gps faktycznie został rozwiązany z tą aktualizacją? Posiadam S5 mini duos z androidem 4, nie bardzo mam ochotę przesiadać się na 6, ale gdyby pomogło to zaoszczędzi mi to wysyłki telefonu na gwarancję (gdzie i tak mi wgrają 6 ;)). Kies pokazuje tak:

Bieżąca wersja: PDA:NK2 / CSC:NL1 / PHONE:NK2 (XEO) 
Najnowsza wersja: PDA:QC1 / CSC:QB1 / PHONE:PI1 (XEO)

Będzie działać, czy to problem hardware'u?

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć pawełtp1

Od czasu poprzedniego wpisu nie docierały żadne sygnały odnośnie problemu z GPS.

Można więc stwierdzić, że po stronie softu sprawa została rozwiązana.

Jeżeli jest to jednak problem sprzętowy to bez serwisu się nie obędzie.

0 Like
fastdriver
Apprentice
Opcje

7 razy telefon w serwisie - nigdy nawet w najmnijeszym stopniu nie udało sie naprawić gps  

w końcu po 2 latach  męki udało odzyskać się pieniądze - w przypadku dwóch telefonów s5 które zakupiłem 

generalnie dramat !!!