23-02-2017 09:36 AM – ostatnio edytowany 28-04-2018 01:17 PM przez KrzysiekK
Witam mam problem z GPS
nie działa - zaraz po powrocie z serwisu nie działa prawidłowo - nie potrafi znaleźć sygnału - lub nawert jeśli go znajdzie po około 30 minutach to gubi go gdy prubuję się poruszać...
telefon był wysłany już 6 razy do serwisu z tą sama usterką - serwis wymienia głośnik albi mikrofon albo ekran mimo że nie zgłaszałem usterek na te elementy a gps dalej nie działa
czy ktoś mi potrafi wyjasnić dlaczego tak się dzieje ? i co mam zrobić ?
próbowałem oddać telefon jako towar nie zgodny z umową - bezskutecznie.
tu opis z serwisu odbbieram telefon w sobotę i nie wiem co mam zrobić - wiem żę dalej gps nie będize działał :
Zgłoszone usterki usunęliśmy poprzez wymianę części (lista poniżej).
Zgodnie z zaleceniami Producenta, dla zapewnienia stabilnej i optymalnej pracy systemu, wgraliśmy aktualną wersję oprogramowania. Oprogramowanie można aktualizować samodzielnie, korzystając z funkcji Aktualizacja oprogramowania w menu Ustawienia oraz za pomocą programów KIES lub SMART SWITCH, dostępnych na stronie www.samsung.com/pl
Po naprawie przetestowaliśmy urządzenie, zgodnie z normami Producenta, pod kątem zgłaszanych problemów i kluczowych funkcji. Parametry techniczne spełniają normy określone w specyfikacji.
WAŻNE! Niektóre aplikacje mogą powodować nieprawidłową pracę urządzenia. Rekomendujemy stopniowe instalowanie aplikacji. Jeżeli stabilność pracy systemu zmniejszy się po zainstalowaniu nowej aplikacji, należy ją odinstalować. Więcej wskazówek można znaleźć w zakładce wsparcie na stronie www.samsung.pl. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Lista wymienionych części:
ASSY SPEAKER-REAR DS SM-G800H WHITE
TAPE DOUBLE FACE-MAIN WINDOW WP_SVC;
ręce opadają
pomocy !!! - żeby tego było mało nieświadomy kupiłem 3 takie telefony i w kazdym jest ta sama usterka !!!
23-02-2017 11:31 AM
Hej @fastdriver!
W przypadku, gdy nie zgadzasz się z decyzją serwisu, możesz zgłosić reklamację, stosując jedną z poniższych możliwości:
W razie dodatkowych pytań zachęcam Cię do kontaktu z infolinią.
23-02-2017 12:51 PM
gdzie dokładnie? bo nie jest kilka możliwości a żadna nie nazywa się formularz kontaktowy...
24-02-2017 09:33 AM — edytowano 24-02-2017 09:35 AM
@fastdriver, jest to formularz opisany na wskazanej przeze mnie stronie jako Kontakt z Działem Reklamacji:
27-02-2017 01:42 PM – ostatnio edytowany 27-02-2017 01:44 PM przez MateuszN
poproszę o chwilę cierpliwości, w następnym tygodniu pojawi się nowe oprogramowanie (G800HXXU1CQB1/G800HXEO1CQB1), które poprawi ten problem.
Należy ustawić automatyczne pobieranie oprogramowania, jak tego dokonać zapraszam na stronę www.ndf.samsung.pl
14-12-2017 08:27 AM
Cześć,
Czy ktoś może potwierdzić czy problem z gps faktycznie został rozwiązany z tą aktualizacją? Posiadam S5 mini duos z androidem 4, nie bardzo mam ochotę przesiadać się na 6, ale gdyby pomogło to zaoszczędzi mi to wysyłki telefonu na gwarancję (gdzie i tak mi wgrają 6 ;)). Kies pokazuje tak:
Bieżąca wersja: PDA:NK2 / CSC:NL1 / PHONE:NK2 (XEO)
Najnowsza wersja: PDA:QC1 / CSC:QB1 / PHONE:PI1 (XEO)
Będzie działać, czy to problem hardware'u?
14-12-2017 09:58 AM
Cześć pawełtp1
Od czasu poprzedniego wpisu nie docierały żadne sygnały odnośnie problemu z GPS.
Można więc stwierdzić, że po stronie softu sprawa została rozwiązana.
Jeżeli jest to jednak problem sprzętowy to bez serwisu się nie obędzie.
14-12-2017 12:49 PM
7 razy telefon w serwisie - nigdy nawet w najmnijeszym stopniu nie udało sie naprawić gps
w końcu po 2 latach męki udało odzyskać się pieniądze - w przypadku dwóch telefonów s5 które zakupiłem
generalnie dramat !!!