Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S8 i Android 10

(Temat utworzony: 26-12-2019 02:19 PM)
15954 Wyświetlenia
Numernabis
Pathfinder
Opcje

Witam.

Przepraszam jeśli temat już gdzieś jest, ale jestem niewidomy, a to forum jest dla takich jak ja naprawdę trudne do ogarnięcia :smiling-face:

Czytam po sieci i są sprzeczne dane, czy Galaxy S8 dostanie Android 10?

Powiem szczerze, że na to liczę bo Android 9 sporo namieszał w opcjach dla niewidomych i to w tą niewłaściwą stronę, zamiast usprawnić to znacznie utrudnił nawigację po telefonie osobom niewidomym, liczę na to, że dziesiątka wprowadzi jakieś usprawnienia, poprawi wprowadzone gafy wraz z dziewiątką.

W wątku o czytniku ekranu w S8 sporo takich właśnie "usprawnień" wymieniłem, miały zostać zgłoszone i mam nadzieję, że tak się stało i że coś z tym fantem zrobiono w dziesiątce, tylko eraz czy ósemka dostanie tą dziesiątkę.

Przejdź do rozwiązania
190 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Aky  Ten model został, wprowadzony na rynek II kwartał 2017 miał, System operacyjny Android 7.0 Nougat wiec otrzymał już dwie duże aktualizacje do Oreo i Pie a ty chcesz jeszcze trzecią. 

0 Like
Aky
Student
Opcje

Ja tylko wyrazilem swoje zdanie na temat polityki aktualizacji. 

S8 ma tak dobre parametry, że bez łaski powinien dostać Androida 10.

I tak jak pisałem samsung w zeszłym roku zachęcał do zakupu S8 tak samo jak S9 czy S9 +

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Aky  To zgłoś taką sugestię przez Samsung Members.

0 Like
adelcia
Apprentice
Opcje
zgadzam sie.
jak mamy komputer czy laptop z win10, to mozemy nanim, jak sie niezepsuje, siedziec z 8 albo 10 lat zanim to to przestanie byc wspierane.
ale czemu google nas zmusza zeby kupowac tel co 2 lata? a co jeszcze gorsze teraz jest problem nabic maly a zarazem niemetalowy telefon.
dla tego ja wskoczylam na a40, i narazie jestem w nim tak zakochana, ze wolala bym to conajniej 4 5 lat niezmieniac.
mialam przed nim 3 albo 4 telefony z androidem, ale tten jest pierwszy, ktory mi sie naprawde podoba i dotykajac go.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@adelcia  Jak masz, super wypasiony komputer z system Windows dostajesz przez 10 lat poprawki od daty wypuszczenia systemu, ale nie zawsze jest możliwe jak mamy system Windows 7 uzyskać Windows 8 czy 10 jako uaktualnienie za Free.

https://security.samsungmobile.com/workScope.smsb

0 Like
adelcia
Apprentice
Opcje
przepraszam, o co chodzi z tym linkiem:
https://security.samsungmobile.com/workScope.smsb
bo ja nieznam angielskiego.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@adelcia  Jak masz przeglądarkę Chrome może przetłumaczyć tę stronę.

Przechwytywanie12.PNG

0 Like
Numernabis
Pathfinder
Opcje
Może i nie ma możliwości otrzymania kolejnej wersji systemu za darmo, ale możemy sobie takowy dokupić, w androidzie takiej opcji nie ma.
Dodatkowo z windowsem jest tak, żę po aktualizacji do nowszej wersji mamy 30 dni na powrót do poprzedniej wersji jeśłi ta nowa nam nie odpowiada, jest możliwość odinstalowania wadliwej aktualizacji lub takiej która nam zmienia pewne ustawienia itp, w androidzie nie ma takiej możliwości, nawet przywracanie sytemu, restet telefonu przywraca nam z już zainstalowanymi aktualizacjami, poprawkami.
W androidzie korzystając z recovery przywróci się nam najnowsza isntancja androida jaką mieliśmy, w windowsie z recovery przywrócimy pierwotny sytsem z jakim zakupiliśmy laptopa.

Co do polityki aktualizacji, owszem, dwie duże aktualizacje, trochę to naciągane, bo jedną z nich była zmiana UI, nie wersja systemu, trochę to dziwne, poza tym jednak telefony z wyższej półki, flagowce powinny mieć te aktualizacje dłużęj, a tak są traktowane na równi z tymi taniochami. S8 nadal kosztuje więcej niż niejeden nowy Samsung, który otrzyma kolejne dwie aktualizacje, moim skromnym zdaniem jest to mocno niesprawiedliwe podejście do tych, którzy decydują się na zakup flagowca.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Numernabis Wiem, że taki model S8 można jeszcze kupić za 2300 zł w niektórych sklepach stacjonarny i mają Android 7.0 Nougat. Tak jak napisałem, wcześniej  zgłoś sugestie przez aplikacje Samsung Members. 

0 Like
Numernabis
Pathfinder
Opcje
Tak, tak, wiem i to już zrobiłem choć korzystanie z samsung members jest dla nas niewidomych uciążliwe, powinien być dla nas niewidomych osobny kontakt, osobna apka bez zbędnych odnośników.
Napisałem, zgłaszałem również kilka problemów z mojej listy na pierwszej stronie, czekam na jakikolwiek odzew, zarówno od Samsunga jak i na info tutaj.
Choc dziwnie pewne rzeczy traktują, uważają, że kalendarz prawidłowo traktuje uroddziny jako całodniowe wydarzene i pozbawione jest przez to powiadomień, zuepłnie bez sensu, skoro w kontaktach dodajemy wydarzenie urodziny, imieniny cyz rocznicę jest to cykoiczne wydarzenie, coroczne i jeśłi kalendarz się synchronizuje i w dodaje te wydarzenia do siebie, do dat to z automatu powinien ustawiać je jako cykliczne z powiadomieniami corocznymi, przecież taki jest zamysł wprowadzania urodzin imienin i rocznic do kalendarza, żeby nam przypominał o tych wydarzeniach, a nie tylko po to, aby tam wisiały ot tak sobie dla nasego widzimisie.
0 Like