Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S8 i Android 10

(Temat utworzony: 26-12-2019 02:19 PM)
17408 Wyświetlenia
Numernabis
Pathfinder
Opcje

Witam.

Przepraszam jeśli temat już gdzieś jest, ale jestem niewidomy, a to forum jest dla takich jak ja naprawdę trudne do ogarnięcia :smiling-face:

Czytam po sieci i są sprzeczne dane, czy Galaxy S8 dostanie Android 10?

Powiem szczerze, że na to liczę bo Android 9 sporo namieszał w opcjach dla niewidomych i to w tą niewłaściwą stronę, zamiast usprawnić to znacznie utrudnił nawigację po telefonie osobom niewidomym, liczę na to, że dziesiątka wprowadzi jakieś usprawnienia, poprawi wprowadzone gafy wraz z dziewiątką.

W wątku o czytniku ekranu w S8 sporo takich właśnie "usprawnień" wymieniłem, miały zostać zgłoszone i mam nadzieję, że tak się stało i że coś z tym fantem zrobiono w dziesiątce, tylko eraz czy ósemka dostanie tą dziesiątkę.

Przejdź do rozwiązania
190 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Numernabis, nie ma żadnego problemu. Wiadomość może zostać jako rozwiązanie. Możemy również usunąć rozwiązanie jeżeli chciałbyś to zmienić.

Numernabis
Pathfinder
Opcje

Nie, wiadomość ostatnia tyczyła się ostatniego problemu, który został rozwiązany i jeśli nie ma to wpływu na cały wątek i nie zostanie on zamknięty to wszystko może zostać jak jest.

Chodzi mi tylko o to, że mam ten wątek/tą stronę dodaną do ulubionych i szybko mogę się tu dostać i pisać jak am jakiś problem.

Dziękuję wszystkim za pomoc i wyrozumiałość, zwłaszcza dla administracji, która nie działa szablonowo jak na większości for gdzie taki wątek nie miałby racji byru i już by mnie zbanowano.

Numernabis
Pathfinder
Opcje

Niestety dźwięku nie udało się ustawić, jak wspominałem koleżanka jest nietechniczna, a nie chcę pisać bardziej żeby nikogo nie urazić, trudno jest cokolwiek z Nią zrobić bo nawet dobrze nie przegląda dostępnych pozycji, a jako niewidomy trudno mi w ten sposób cokolwiek Jej doradzić, podpowiedzieć co ma kliknąć, bo nie mogę zgadywać jakie jeszcze są w podmenu dostępne opcje.
W wymienionej ścieżce po wielkich trudach udało znaleźć się kategorie powiadomień w wiadomościach, ale tu jest według Niej jedynie ogólne powiadomienia i tu jest jedynie zaznaczony Alert i ponoć jak w to klika nic się nie dzieje lub cisza, w Inne powiadomienia w tej samej pozycji jest coś takiego jak Dźwięki i smsy na telefon, ale jak w to wejdzie to ponoć jest jedynie opcja pobierania dźwięków.
Pewnie bym do tego doszedł gdyby tylko uruchomiła mi TalkBacka, ale skoro się boi to trudno.
Wielkie dzięki za wszelką pomoc.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Numernabis, proszę bardzo. Staraliśmy się pomóc. Czasami trzeba samemu przejrzeć dodatkowe opcje co w tym wypadku nie jest takie proste jak zresztą sam zaznaczyłeś.

Numernabis
Pathfinder
Opcje

Witam ponownie.
Tym razem mam ja problem z asystentem google, znowu coś namieszali.
Do niedawna można było zapisać przypomnienie i zapisywał w kalendarzu według tego co podawaliśmy, nazwa, data i godzina przypomnienia, teraz niby działa, bo wszystko pyta i powtarza, nawet na koniec twierdzi, że przpomnienie zostało ustawione, ale niestety w kalendarzu to przypomnienie w danym dniu się nie pojawia.
OK, opnoć teraz trzeba ustawiać spotkanie, więc mówię zapisz spotkanie, przechodzę cały tryb, kilka pytań, nazwa, data i godzina i mimo, że podaję przykładowo 27 sierpnia godzina 15:30 ustaia mi przpomnienie na jutro, jeśli podam godzinę np. 20:00, a jest teraz po 17tej to przypomnienie ustawia mi na dzisiaj.
Jakaś masakra, co robię nie tak, jak ustawić sobie przypomnienie na dany dzień używają asystenta google.
Dla mnie taki sposób jest najszybszy i najwygodniejszy, bezwzrokowo w kalendarzu trochę jest klikania.
Poniżej podaję nagraną procedurę próby zapisania spotkania i jak wygląda zakończenie.
https://www.dropbox.com/s/ion7757awmfixay/Asystent%20google%20i%20zapisywanie%20spotkania.MP3?dl=1

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Numernabis, wygląda na to, że to jest po prostu błąd i trzeba czekać na kolejną aktualizację, bo popytałem osoby, które z tej opcji korzystają i u nich również występuję. 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Numernabis
Pathfinder
Opcje

Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Teraz przynajmniej wiem, że to błąd w samym asystencie, a nie u mnie.

Members_6JxC6ry
Student
Opcje

Wtam.
Dawno mnie tu nie byo, ale udawało mi się pomniejsze problemy rozwiązać samemu, ale tym razem nie umiem.
Mam pewien problem z aplikacją na telefonie, mam nadzieję, że uda mi się to jakoś jasno wytłumaczyć.

Jest taka aplikacja jak Time4Bus, miałem ja sobie tą apkę i potem mocno rozwinął się kontakt z jednym z twórców tej apki i podrzucił mi link gdzie mogłem pobrać ze sklepu play wersję beta dla testów wewnętrznych i zainstalowałem bo ona miała wcześniej jakieś poprawki i testowe opcje i tak sobie dyskutowaliśmy o problemach apki.

Oczywiście przed instalacją odinstalowałem tą wersję oficjalną, wcześniej wyczyściłem pamięć i dane apki.

Teraz chciałem wrócić do wersji oficjalnej, wyczyściłem pamięć i dane apki, odinstalowałem i wszedłem do sklepu play i odszukałem Time4Bus i zainstalowałem i co się okazuje, wchodzę w ustawienia telefonu, aplikacje, tutaj odszukuję Time4Bus, wchodzę w informacje, na dole mam informację, że aplikacja pobrana ze sklepu play i klikam w ten odnośnik i przerzuca mnie do tej wersji beta, do tej testowej.

Co ciekawe wówczas mam przycisk "Otwórz" oraz "Odinstaluj", bo nie ma aktualnie aktualizacji, ale kiedy wejdę do sklepu play bezpośrednio nie z poziomu ustawień to po odszukaniu apki Time4Bus nie ma informacji, że to wersja beta, ale nie ma przycisku "Zainstaluj", jest tylko "Otwórz", ale najciekawsze jest to, że nie ma również przycisku "Odinstaluj" czyli wciąż mam wersję beta, mimo, że instaluję wersję ze sklepu nie beta ??

Co z tym fantem można zrobić?

Jakiś rejeestr jest w tlefonie, coś trzeba po deinstalacji usunąć, wyczyścić oprócz tych dwóch przycisków wyczyść pamięć i wyczyść dane co robiłęm już kilka razy przed deinstalacją tej apki.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_6JxC6ry, Podejrzewam, że w Sklepie Play nie zrezygnowałeś z uczestnictwa w programie beta i dlatego instaluje Ci się taka wersja. Czy w Sklepie Play na stronie aplikacji nie ma przycisku "Zrezygnuj" ?

Members_6JxC6ry
Student
Opcje

Niestety nie ma tam żadnego przycisku zrezygnuj.

Nie mam pojęcia jak z tego zrezygnować.

Szukałem też w samym sklepie Play, ale nic takiego nie znalazłem w moim koncie.

0 Like