26-12-2019 02:19 PM
Witam.
Przepraszam jeśli temat już gdzieś jest, ale jestem niewidomy, a to forum jest dla takich jak ja naprawdę trudne do ogarnięcia
Czytam po sieci i są sprzeczne dane, czy Galaxy S8 dostanie Android 10?
Powiem szczerze, że na to liczę bo Android 9 sporo namieszał w opcjach dla niewidomych i to w tą niewłaściwą stronę, zamiast usprawnić to znacznie utrudnił nawigację po telefonie osobom niewidomym, liczę na to, że dziesiątka wprowadzi jakieś usprawnienia, poprawi wprowadzone gafy wraz z dziewiątką.
W wątku o czytniku ekranu w S8 sporo takich właśnie "usprawnień" wymieniłem, miały zostać zgłoszone i mam nadzieję, że tak się stało i że coś z tym fantem zrobiono w dziesiątce, tylko eraz czy ósemka dostanie tą dziesiątkę.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
22-12-2022 06:49 PM
@Numernabis, Powyżej podane zabiegi nie kasują danych użytkownika. Ważne, aby nie pomylić wipe cache z wipe data.
22-12-2022 08:10 PM
@Numernabis, i właśnie miałem dopisać, że ze względu na to, że jesteś osobą niewidomą, najlepiej będzie poprosić kogoś ze znajomych, żeby pomogli wykonać te zabiegi według podesłanego poradnika, żeby przypadkiem nie usunąć wszystkich danych z telefonu. Trzymam kciuki, żeby się wszystko udało i problem ustąpił!
22-12-2022 08:43 PM
Dziękuję za informację.
Tak czy siak robi się to z poziomu gdzie czytnik ekranu nie działa 😞 i trzeba jakiegoś ogarniętego oka, a z tym to już problem, nie dam komuś kto nie wie co i jak bo mi wykasuje wszystkie dane
Dziękuję za podpowiedzi i poświęcony czas.
Będę musiał jakoś wytrzymać jeszcze około pół roku, jest szansa na nowy telefon i problem się roziąże
Przy okazji spokojnych Świąt dla całej ekipy i reszty userów.
24-12-2022 02:49 PM
Jeszcze jedno pytanie.
W ustawieniach wiadomości jest coś takiego jak ustawienia czatu.
Po wejściu jest komunikat, aby zarejestrować tą bezpłatną usługę, że pozwala ona wysyłać wiadomości czatu bez limitu sms i można wysyłać większe pliki i jest anuluj lub start, jak klikam start wywala mi komunikat "błąd rejestracji"
I tyle jeśli chodzi o rejestrację tej usługi 😞
Czy to w ogóle działa, jak to zarejestrować?
25-12-2022 10:01 AM
@Numernabis, na początek powiedz, z jakiego operatora korzystasz i z której aplikacji Wiadomości, tej od Google, czy tej od Samsunga?
14-01-2023 02:31 PM — edytowano 15-01-2023 01:10 PM
Witam ponownie.
Tradycyjnie już w tym wątku jako, że jest dla mnie sporym problemem
poruszanie się po tym forum, ten wątek mam w ulubionych.
Tym razem problem dotyczy SmartWatcha 4 Classic.
Świetny produkt, ale ma jedną dość istotną wadę o której za chwilę.
Uprzedzę propozycje kierowania tego problemu do Samsung Members, bo niestety i firma Samsung poszła na łatwiznę i "zatrudniła" sztuczną inteligencję wrrrrr.
Niejednokrotnie pisałem o problemach z Samsungiem Galaxy S8, opisywałem problem z fokusem któy nie ustawia się w pozycji pola tekstowego jak to miało miejsce przed aktualizacjami, to dwukrotnie proszono mnie o zrzut ekranu w celu ułatwienia zdefiniowania problemu gdzie zrzut ekranu nic nie daje bo przecież tam nie gada syntezator mowy, kolejna odpowiedź to logi itp.
To jeden z wielu przykładów.
Właśnie sobie przypomniałem, idealnym przykładem i dowodem na to, że korzystają ze sztucznej inteligencji jest poniższy przykład.
Po którejś z takich odpowiedzi nie wytrzymałem i napisałem:
Czy ktoś do ***** nędzy czyta moje zgłoszenia, bo odnoszę wrażenie, że odpowiada mi robot?
W odpowiedzi otrzymałem jakże interesującą odpowiedź:
Proszę przesłać logi, które ułatwią zdiagnozowanie problemu...
Może nie dosłownie identycznie brzmiała odpowiedź, ale o to chodziło, ale najistotnijeszą kwestią w tej odpowiedzi była prośba o przesłanie logów, któe podczas mojej korespondencji wcześniej wysłałem, wysłałem te logi z pierwszym zgłoszeniem.
Ostatnio napisałem o tym zegarku propozycję dodania opcji, możliwości to dostałem dokładnie taką samą odpowiedź o przesłanie logów, że będzie łatwiej rozwiazać problem...
Piszę więc tutaj, może ktoś ma jakieś wtyki w Samsungu lub inną drogę zgłaszania problemów, a może i sam pracownik Samsunga tutaj śmiga.
OK, w czym problem z SmartWatchem 4, nie jest to tylko mój problem, znajomy ma ten sam model, kupiliśmy go praktycznie w tym samym czasie. watch działa prawidłowo, ale jako niewidomy korzystam z TalkBacka i kiedy wcisnę przycisk gada mi godzinę, ale, no właśnie, zaczyna gadać tylko wówczas kiedy zegarek jest ułożony w poziomie, kiedy mam go w pionie,kiedy ręka jest opuszczona lub podniesiona do góry lub zegarek mi się na ręce przekręci na bok to z automatu TalkBack milknie w pół słowa, bo ekran się wygasza.
To tak jakby działał jakiś żyroskop, w ustawieniach nie ma nic. Jest gest wygaszania ekranu po dwukrotnym przekręceniu nadgarstka, ale to mam wyłączone, mam również wyłączone wybudzanie przez podniesienie ręki, ogólnie mam włączone oszczędzanie energi, ale tak samo się zachowuje kiedy ta opcja nie jest włączona.
Trochę niewygodnie jest tak sprawdzać godzinę, że trzeba unieść rękę i trzymać ją przez czas odczytywania godziny.
Jako niewidomy chciałem sobie po prostu mając rękę na dole nacisnąć przycisk i odsłuchać godzinę bez potrzeby podnoszenia ręki do góry i utrzymywaniu jesj tak, aby zegarek był w poziomie.
Z góry dziękuję za pomoc.
16-01-2023 02:48 PM
@Numernabis, droga zgłoszenia sugestii jest tylko jedna. Odpisuje na pewno nie robot, tylko żywy człowiek. Myślę też, że oprogramowanie specjalnie zostało tak napisane, żeby interakcja z zegarkiem była tylko jak podniesiesz rękę ze względu na dodatkowe używanie interfejsu graficznego oraz pewnie kwestie związane z przypadkowym naciśnięciem przycisków.
16-01-2023 03:39 PM
Witam.
Dziękuję za zaintersowanie.
Co do kwesti robota nie będę się spierał, swoje zdanie w tym temacie mam, ale gdyby faktycznie odpowiadał człowiek to prosiłby wciąż o logi mimo iż je wysłałem, a potem napisałem to co napisałem czyli ne pytałem już o problem, ale o to czy ktokolwiek czyta to co pisałem?
Tym bardziej, że w trakcie dialogu wyjaśniałęm kilkukrotnie o co chodzi razem z przesłanymi logami.
Tak czy siak trochę to dziwne, że trzymając zegarek w dół czytnik ekranu milknie, bo wyłącza się ekran mimo, że go wzbudzam, aby mi przeczytał co jest na tym ekranie, a skoro go wybudzam to powinien być wybudzony przez określony w ustawieniach czas, a tak nie jest.
Kolejna sprawa, właśnie zaktualizowałem oprogramowanie i już żałuję, minutnik, przed aktualizacją po wejściu w niestandardowe ustawienia czasu są trzy okienka, godzina, minuta i sekunda, i przed aktualizacją flikując czyli głaskając ekran przechodziłem po każdym z tych okienek, jedno muśnięcie kolejna pozycja i było tak, że czytnik ekranu zczytał zero godzina i dopiero komunikat przesuń w górę lub w dół, aby zmienić ustawienie, zero minuta - przesuń w górę... i tak samo z sekundami, teraz jest tak:
przesuń w górę lub w dół aby zmienić godzinę, zero, kolejne muśnięcie, przesuń w górę lub w dół, aby zmienić minutę, zero, i tak samo z sekundami.
Co komu przeszkadzało, że zmienił kolejność komunikatu? Teraz muszę odczekać cały komunikat, aby usłyszeć ile jest aktualnie w danym okienku ustawione, a przed aktualizacją najpierw była odczytywana cyfra w okienku.
Takie zmiany powodują, że człowiek obawia się kolejnych, bo może się okazać, że wywaliłem kasę, a zegarek będzie dla mnie jako niewidomego coraz mniej dostępny.
16-01-2023 05:31 PM
@Numernabis mógłbyś sprawdzić wersję oprogramowania, jaką masz na zegarku? Chciałabym sprawdzić, czy tak samo to wygląda na piątce.
16-01-2023 09:09 PM — edytowano 16-01-2023 09:17 PM
Odczytane informacje z Galaxy Eearable:
Wersja One Ui do zegarka:
4.5
Wersja oprogramowania:
R890XXU1GVK7
Wersja systemu:
11
Wersja Wear:
OS 3.5
Dziwnie się zachowuje tutaj TalkBack, bo jak w telefonie naciśniemy przycisk to najpierw podaje godzinę, a dopiero potem ewentualnie mówi "Ekran główny", a tu w zegarku po naciśnięciu przycisku najpierw mówi "Ekran główny", a dopiero potem podaje godzinę, szkoda, bo to wydłuża czas oczekiwania na informację o godzinie.
Tak czy inaczej nie ma większych wad, największą jest to przerywanie, wygaszanie ekranu, które powoduje przerwanie wymowy czytnika ekranu.
Zwłaszcza kiedy pracuję i chcę sprawdzić godzinę, muszę przerwać pracę, bo jak przycisnę przycisk i zacznę ruszać ręką przy pracy to wygasza mi ekran i już się nie dowiem którea godzina, to póki co największa wada, reszta ujdzie.