14-01-2018 04:52 PM
Witam,
Wydaje mi się że mam problem z aparatem w S8. Nigdy dotąd nie robiłem zdjęć, nie bawiłem się aparatem. Mógłby ktoś sprawdzić czy tak mają wyglądać ? Są jakieś takie rozmazane (Problem z ostrością ?). Ile czasu zajmuje sprawdzenie S8 w serwisie na gwarancji ? Zdjęcia z 0 przybliżeniem są ok, a z najmniejszym rozmazane. Problem z soczewką ? Reset był robiony.
Zdjęcia:
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
15-01-2018 01:06 AM
15-01-2018 01:06 AM
16-01-2018 09:31 AM
16-01-2018 01:22 PM
08-02-2019 07:27 AM
Witam Wszystkich
Nie będę zakładał nowego wątku, podepnę się pod istniejący.
W moim S8 pojawiają się zielone pasy na zdjęciach. Czy to oznacza uszkodzenie matrycy, czy może być inny powód ?
Ma ktoś podobne przypadki.
PozdrawiAMS8
08-02-2019 01:05 PM
@AndreWroc72, na początek spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne. Jeżeli to nie pomoże to niestety konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Obawiam się, że to uszkodzenie mechaniczne aparatu.
16-03-2019 02:17 PM
Witam ja również mam problem z aparatem. Zdjecia wychodzą rozmyte, w momencie gdy ktoś się poruszy. Jak ustawić aparat by to działało jak powinni.
16-03-2019 02:43 PM
@CovalMc, to normalne zjawisko kiedy wykonujemy zdjęcie przy niedostatecznej ilości światła. Gdybyś wykonał identyczne zdjęcie na dworze w ciągu dnia to nie powstałby widoczny efekt rozmycia. Zdjęcia wykonywane przy sztucznym i często słabym świetle mogą posiadać tego typu niechciane efekty. Z pewnością lepiej wyszłoby zdjęcie gdybyś użył lampy błyskowej. Czy w ciągu dnia również masz problemy z rozmytymi zdjęciami?
16-03-2019 03:12 PM
Ruch ręką na zewnątrz.
Ruch ręką w środku.
Tak jak na zdjęciach. Za dnia na zewnątrz nie widzę problemu. Ale zdarzało się że i za dnia potrafiło rozmazac samochód czy gołębia podczas lotu.
Czy jest jakiś sposób by to ustawić?
Często mi się zdarza robić zdjęcia w budynkach, i niestety mnóstwo zdjęć się nie nadaje...
16-03-2019 03:28 PM
@CovalMc, na zdjęcia wykonywane w trybie automatycznym nie mamy zbyt dużego wpływu. Jeżeli chcesz wykonywać dobre zdjęcia w każdych warunkach to zachęcam do zapozanania się z trybem profesjonalnym, w którym możesz dowolnie ustawiać parametry aparatu takie jak wartość przysłony, czułość, balans bieli, auto focus czy ekspozycja. Nie jestem z zawodu fotografem, dlatego będę musiał odesłać Cię do internetu, gdzie znajdziesz mnóstwo wskazówek na temat fotografii. Tryb automatyczny sprawdzi się w większości sytuacji jeżeli jednak zamierzasz wykonywać sporo zdjęć w słabszym oświetleniu to już teraz zachęcam do lektury i treningu. Z czasem na pewno będziesz bardziej zadowolony z wykonywanych zdjęć