Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy J3 (2017) cichy dzwiek sms

(Temat utworzony: 02-04-2019 09:41 PM)
4180 Wyświetlenia
tracer10
First Poster
Opcje

Witam. Jak w tytule mam problem z dzwiekiem powiadomien o przychodzacych sms-ach.

O ile podczas wyboru dzwonka dzwiek jest donosny, tak nie ma go wcale jak przychodzi sms.

I nic tu nie pomaga ustawienie na full.

Macie pomysl co jest nie tak? Pozdrawiam

0 Like
5 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tracer10  Wejdź w Ustawienia > Dzwięki i wibracja > Głośność > Suwakiem ustawiamy głośność powiadomień

tempFileForShare_20190402-214511.jpg

Druga opcja to: Aplikcja Wiadomości > Ustawienia > Powiadomienia > I tam włączamy poszczególne opcje powiadomień

tempFileForShare_20190402-215232.jpg

0 Like
tracer10
First Poster
Opcje

Tyle to ja wiem. Sęk w tym, że jak ustawie na full głośność to nic nie da.

Jak pisałem to dobra głośność jest tylko wtedy jak ja ustawiam.

Chwilę potem już nie działa przy czym suwaki są ciągle na maksa.

Efekt jest taki, że jest absolutna cisza jak przychodzą sms-y

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tracer10, próbowałeś wyłączać oraz włączać telefon? Sprawdź również czy problem występuje w Trybie bezpiecznym.

0 Like
tracer10
First Poster
Opcje

Owszem, nic nie pomaga.

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

@tracer10, czy zgodnie z poradą nismo sprawdziłeś działanie w trybie bezpiecznym? W tym trybie dźwięk się pojawia, czy nie?  Oto instrukcja: Soft / Hard Reset oraz Tryb bezpieczny. 

Czy nie masz zainstalowanej aplikacji typu Cleaner/Antywirus? A może przypominasz sobie, czy problem pojawił się bezpośrednio po zainstalowaniu jakiejś aplikacji?

Proponuje, żebyś całkowicie zresetował ustawienia powiadomień w: Ustawienia -> Aplikacje -> 3 kropki w prawym górnym rogu -> Zeruj preferencje aplikacji.

Dodatkowo odznacz na liście wszystkie aplikacji doinstalowane: Ustawienia -> Aplikacje -> 3 kropki w prawym górnym rogu -> Dostęp specjalny -> Dostęp do powiadomień.