Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brakujące miejsce w pamięci wewnętrznej

(Temat utworzony: 24-06-2020 07:21 AM)
5239 Wyświetlenia
Apache60
First Poster
Opcje

Cześć,

Od ponad pół roku jestem posiadaczem Samsunga Galaxy S10+ Kilka dni temu moją uwagę zwróciła pamięć wewnętrzna telefonu, a raczej jej brak. Sprawdziłem w kilku miejscach analizę zajętego miejsca i w każdym miejscu wygląda to inaczej, raz 60gb zajmują zdjęcia i filmy, w drugim miejscu "inne" zajmują ponad 90gb. Przeczytałem kilka wątków z podobnymi problemami, jednak wolałbym uniknąć resetowania telefonu że względu na personalizację telefonu. Dane mogę zgrać, ale personalizowanie wszystkich opcji itd od nowa nie brzmi dobrze. Poniżej ss

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam

20200624_070726.jpg20200624_070745.jpg20200624_070814.jpg

0 Like
9 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Apache60, sprawdziłem na telefonie Note10+ i dane w różnych miejscach systemu dotyczące zajętego miejsca mniej więcej pokrywają się. Podłącz telefon do komputera i sprawdź na komputerze ile faktycznie zajmują zdjęcia i filmy. Poniżej wklejam zrzuty z mojego telefonu.

Moje plikiMoje plikiPielęgnacja urządzeniaPielęgnacja urządzenia

inherent
Apprentice
Opcje

Witam, mam podobną sytuację, zajętą mam prawie całą pamięć telefonu ‚‚inne aplikacje’’ to ponad 92gb, aczkolwiek wiem, że jest to niemożliwe, chciałbym się dowiedzieć w czym tkwi problem.20200702_175751.png

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@inherent  Sprawdź sobie jakie aplikacje są w zakładce inne aplikacje.

Może są pliki które Ci są niepotrzebne. 

inherent
Apprentice
Opcje

sprawdzałem, czyściłem pamięć cache, co pozwoliło zwolnić trochę pamięci na krótki czas, ale problem w tym, skąd te 92gb? na pewno aplikacje które mam na telefonie tyle miejsca nie powinny zająć

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@inherent, czy kliknąłeś w opcję Inne aplikacje? Po kliknięciu powinieneś zobaczyć listę wszystkich aplikacji z informacją o tym ile miejsca zajmuje każda z nich. Może w ten sposób znajdziesz aplikacje, które zajmują zbyt wiele miejsca.

inherent
Apprentice
Opcje

tak, zastanawia mnie też, czym tak naprawdę są ‚‚moje pliki’’Screenshot_20200703-104721_Settings.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@inherent, Moje pliki to menadżer plików w urządzeniach Galaxy. Podejrzanie dużo miejsca zajmuje ta aplikacja na Twoim telefonie. Spróbuj wyczyścić pamięć oraz dane tej aplikacji korzystając ze wskazówek znajdujących się w tym wątku (wskazówka nr 3 oraz 4).

inherent
Apprentice
Opcje

jest ok, myślałem, że w ten sposób usunę coś czego bym nie chciał usuwać, dzięki za pomoc!Screenshot_20200703-113736_Settings.png

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@inherent, super, że udało się rozwiązać problem. Zachęcam do kolejnych odwiedzin Samsung Community :winking-face:

0 Like