05-08-2019 08:12 PM
Witam
Przepraszam jeśli nie w tym dziale, ale jestem osobą niewidomą, bardzo trudno się tu poruszać bezwzrokowo
Posiadam Samsunga Galaxy S8, włączyłem sobie blokadę ekranu na odcisk palca, oczywiście wymagane jest również podanie hasła jako alternatywę, taką wybrałem, w czym rzecz, spodziewałem się, że będę mógł odblokowywać szybko ekran przy pomocy palca, takie chyba jest założenie takiej blokady, dość często sięgam po telefon i jak się okazuje ta oczywistość nie jest taka oczywista bo codziennie muszę raz na dzień wpisać hasło, aby odblokować ekran, dosłownie raz dziennie mam monit o hasło mimo iż przykładam palec, mam kilka odcisków i nie jest to spowodowane zbyt późnym przyłożeniem czy którąś nieudaną próbą, otwieram etui, bmam komunikat użyj odciska palca aby odblokować, przykładam palec a tu monit, "twoje hasło zawiera iconajmniej tyle i tyle liter i tyle i tyle znaków specjalnych" i mam klawiaturę.
Czy to normalne, czy można to jakoś obejść, jakaś opcja czy może to jakiś błąd, jeśli to celowe to jest to jakieś nieporozumienie, w końcu odcisk palca to jest jakby zakodowane hasło w odcisku więc dlaczego woła mnie raz dziennie o hasło? Osoba widząca jeszcze w miarę szybko wklepie takie hasło, ja jako niewidomy potrzebuję więcej czasu, a złośliwość przedmiotów martwych tpowoduje, że kiedy potrzebuję szybko dostać się do telefonu akurat wówczas pojawia się hasło, na ulicy, gdzie jest głośno i problem spory, aby wklepać prawidłowo hasło.
06-08-2019 04:53 PM – ostatnio edytowany 09-09-2019 03:56 PM przez MonikaGS
Cześć @Numernabis,
Biometria jest dodatkowo zabezpieczana hasłem standardowym, tak było i najprawdopodobniej będzie.
Jest to spowodowane kwestią zabezpieczeń i to, że raz dziennie pojawia się monit o wprowadzenie hasła, też jest celowym działaniem. Wiem, że nie wszystkie rozwiązania są idealne, ale tutaj też trzeba pamiętać, że nie można zmniejszać zabezpieczeń ze względu na włączone opcje typu talkback/VoiceAssistant. Myślę, że zastosowanie zabezpieczenia typu PIN będzie lepszym niż hasło.
Dodatkowo pozwolę sobie wysłać tego typu zgłoszenie w Twoim imieniu.
„Musimy nauczyć się uzyskiwać potrzebną nam energię bez zużywania surowców.“ — Nikola Tesla
06-08-2019 07:31 PM
07-08-2019 02:29 PM – ostatnio edytowany 09-09-2019 03:46 PM przez MonikaGS
Cześć @Numernabis,
jeżeli telefon codzienni prosi Cię o jednokrotne odblokowanie za pomocą hasła, to może masz ustawione ponowne uruchomienie urządzenia o konkretnej godzinie. Po restarcie rzeczywiście pojawia się prośba o podanie hasła/pinu blokady.
Sprawdź ścieżkę: Ustawienia > Pielęgnacja urządzenia > Menu (3 kropki) > Automatyczne ponowne uruchamianie.
07-08-2019 03:57 PM
@KrzysiekK dzięki za zainteresowanie.
Ta opcja jest wyłączona, poza tym to się dzieje o różnych porach, telefon jest uruchomiony, gdyby się ponownie uruchamiał wiedziałbym bo najpierw wołałby o kod PIN do karty SIM, a tak nie jest.
07-08-2019 09:42 PM
@Numernabis, posiadam telefon Galaxy S10+ i mam włączony odcisk palca oraz ustawiony numer PIN. Nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek musiał odblokowywać telefon za pomocą numeru PIN. Numer ten jest wymagany po ponownym uruchomieniu telefonu, ale nigdy w momenie kiedy telefon jest stale włączony. Spróbuj przestawić hasło na numer PIN. Zobaczymy czy po zmianie sytuacja będzie się powtarzać. Rozumiem, że docelowo zamierzasz korzystać z hasła, ale jestem ciekawy czy telefon również raz dziennie będzie prosił o podanie numeru PIN.
07-08-2019 10:43 PM
OK, zmieniłem na kod PIN, zobaczymy jak to będzie teraz wyglądało.
08-08-2019 03:08 PM
Hej @Numernabis,
Koniecznie daj znać, jak zachowuje się telefon po ustawieniu PIN zamiast hasła.
Bardzo ciekawy przypadek
09-08-2019 11:11 AM – ostatnio edytowany 09-08-2019 02:47 PM przez RadekK
witam.
wczoraj nie dawałem znać bo testowałem, do teraz nie pojawił mi się monit o kod pin, jedynie przy ustawionym haśle woła mnie codziennie o hasło, dziwadło jakieś
dzięki za pomoc.
Poprawiłem post pisany CapsLockiem Edytowano przez RadekK
09-08-2019 11:52 AM
@Numernabis, dziękuję za informację. Możliwe, że w przypadku ustawionego hasła telefon celowo odpytuje użytkownika raz dziennie żeby ten nie zapomniał hasła. Kod PIN jest znacznie prostszy do zapamiętania i dlatego nie pojawiają się pytania. To jest wyłącznie moja teoria, która wymaga sprawdzenia na innych telefonach.