Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Asystent google nie wykonuje poleceń

(Temat utworzony: 07-08-2019 06:46 PM)
1214 Wyświetlenia
Numernabis
Pathfinder
Opcje

Witam.

Galaxy S8, po aktualizacji do Androida 9 asystent google przestał reagować na komunikat OK Google na zablokowanym ekranie, pod androidem 8 działał, teraz słychać dźwięk oczekiwania na komunikat, ale nic się nie dzieje.

To nie wszystko, odblokuję ekran i również nic się nie dzieje, muszę ręcznie uruchomić asystenta przytrzymując  przycisk ekranu startowego, teraz mogę gadać do asystenta, ele również tylko przez jakiś czas bo po pewnym czasie znowu muszę ręcznie go aktywować.

To jeszcze nic,, mówię "ustaw spotkanie", mam kolejno pytania o temat spotkania, potem o dzień i godzinę, na koniec mam informację, że zostane powiadomiony tego i tego dnia o tej i tej godzinie, wchodzę do kalendarza na datę spotkania i nic nie ma, nie dodał do zadań. Ustawiłem na dzisiaj na kilka minut do przodu żeby sprawdzić czy jednak zadziała, ale nie, nie powiadamia.

0 Like
6 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Numernabis  Co do reagowania  na komende ok Google spróbuj skonfigurować odpowiednie funkcje w ustawieniach  asystenta takie jak np. Voice match:Screenshot_20190807-212919_Google.jpg

Screenshot_20190807-212929_Google.jpg

Numernabis
Pathfinder
Opcje

Dziękuję za zainteresowanie.

Trochę miałem zabawy z odczytaniem tego screena, bo jestem niewidomy, musiałem go przerobić do txt :), ale mam wszystko tak ustawione jak na screenie, wszystko to mam powwłączane.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Numernabis  Proponuję zapoznać się jeszcze z poradnikiem dotyczącego asystenta Google, tam jest opisana kwestia m.in. odblokowania pod tym linkiem :

https://support.google.com/assistant/answer/7394306?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=pl

0 Like
Numernabis
Pathfinder
Opcje
Dziękuję bardzo za sugestię, link się przyda, odwiedziłem, przejrzałem i mam powłączane to co tam jest.
JUż nie tyle chodzi o samo uruchamianie na zablokowanym ekranie, ale o to, że nie dodaje mi spotkań do kalendarza, jako niewidomy było to dla mnie bardzo przydatne dodawać umówione wizyty u lekarza oraz inne ważne spotkania głosowo, sprawnie i szybko, a teraz lipa, to nie funkcjonuje.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Numernabis  Powinny być zapisywane w kalendarzu ale Google.

0 Like
Numernabis
Pathfinder
Opcje
Witam.
Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy ma to jakiś związek z hasłowaniem telefonu.
Jak pisałem, asystent nie wykonywał mi poleceń, zwłaszcza chodziło o zapisywanie spotkań w kalendarzu, niby zapisywał, twierdził, że zostanę powiadomiony, a zdarzenia nie były zapisywane w kalendarzu. Miałem ustawione hasło + odcisk palca, jako, że monit o hasło pojawiało mi się codziennie w innym dziale doradzono mi żebym dla testów sprawdził jak będizie z kodem PIN jako alternatywa dla odcisku, jak narazie kod PIN zawołało mi od tygodnia jeden raz, ale do rzeczy, od kiedy zmieniłem na kod PIN asystem zapisuje mi spotkania, w ogóle inaczej się zachowuje, poprzednio po podaniu nazwy, daty i godziny otrzymywałem komunikat OK, zostaniesz powiadomiony o spotkaniu wtedy i wtedy, teraz po podaniu nazy, daty i godziny asysten pyta się czy zapisać zdarzenie, mówię tak i otrzymuję komunikat, że zdarzenie zostało zapisane w kalendarzu i co najważniejsze, działa.