Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zrywane dane komorkowe

(Temat utworzony: 05-10-2021 07:50 PM)
1327 Wyświetlenia
Jarik108
Apprentice
Opcje

Mam s21 ultra i mam problem z przerywanymi transmisjami danych komórkowych. Mam włączone wszystkie możliwe opcje. Transmisja jest zupełnie losowo zrywana kilka razy dziennie, przy pełnym zasięgu. Gdy włączę telefon w tryb offline, to gdy ponownie łączy się z siecią dane wracają. Restartowałem telefon i dalej to występuje. Przywróciłem ustawienia fabryczne (nie reset) i to pomogło tylko na jeden dzień. Dzisiaj ponownie to samo, znowu przywróciłem ustawienia fabryczne i to już niezbyt pomogło. 

Nie robilem jedynie resetu systemu, ale zanim go zrobię, to czy jest jeszcze jakaś możliwość?

Z góry dziękuję.

10 Odpowiedzi
szuwar1978
Voyager
Opcje
Próbowałeś z inna kartą sim? Może to nie wina telefonu....
0 Like
Arrow2525
Explorer
Opcje
Być może telefon zmienia sieć np z 3G na 4G i w momencie zmiany transmisja będzie zawsze zrywana w każdym tel. Dla próby możesz w ustawieniach sieci zmienić sieć tylko na 3G na jakiś czas i sprawdzić jaki będzie rozultat
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Może też zależeć od gęstości nadajników i zasięgu danego operatora.
0 Like
Jarik108
Apprentice
Opcje

W tych samych miejscach, jeszcze dwa tygodnie temu, te same karty sim w Note 9 działały bez zarzutu, więc gęstość nadajników raczej odpada.

0 Like
Jarik108
Apprentice
Opcje

Nie, ale w odwrotną stronę, czyli w tych samych miejscach, te same karty sim w galaxy note 9 działały bez zarzutu.

0 Like
Bejek
Pioneer
Opcje
Też mi się to zdarza przeważnie w nocy i też na s21 ultra w sieci t mobile i nie ważne czy jestem w Jarocinie czy w Poznaniu na służbie i co najgorsze pokazuje pełny zasięg Lte a neta brak wtedy tryb samolotowy ponowne włączenie danych komórkowych i wszystko śmiga
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Mimo wszystko warto sprawdzić działanie telefonu z inną kartą SIM żeby wykluczyć problem po stronie aktualnie używanych kart. Do kompletu wykonaj resetowanie ustawień sieciowych: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych. Napisz również czy po przywróceniu ustawień fabrycznych przywracałeś kopię zapasową. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy.

Sidkwa
Voyager
Opcje

Mnie też się to zdarza. Jednak u mnie nie jest to aż tak uciążliwe więc na razie analizowanie tego sobie odpuściłem. U mnie przytrafia się to tak raz na tydzień. I obwiniam tu raczej nie telefon a sieć (Plus).  Ponieważ Plus ma słaby zasięg i co chwila przełącza się miedzy LTE, 3G a 2G i właśnie podczas tych przełączeń potrafią się zaciąć dane komórkowe. Problem rozwiązuje szybkie włączenie i wyłączenie trybu samolotowego. 

0 Like
Jarik108
Apprentice
Opcje

Na tę chwilę sprawa wygląda tak, że wyjąłem jedną z dwóch kart sim - jedną mam główną zagraniczną (jestem za granicą), a drugą polską. Tą polską wyjąłem i od 3 dni jest w porządku, ani rqzu nie zerwało. Więc albo jest to problem z dual simem, albo z samą polską kartą sim.

0 Like