Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 aparat nie działa

(Temat utworzony: 04-08-2022 07:36 PM)
2636 Wyświetlenia
MlodyJohnny
First Poster
Opcje
Witam, mam problem z aparatem w moim telefonie. Od miesiąca z dnia na dzień przestał działać w momencie uruchomienia jest czarny ekran i wyskakuje ostrzeżenie "błąd kamery". Wyczyściłem dane z aparatu, przywracałem do ustawień fabrycznych i nic dalej nie działa. Kiedy dzwonie na  messengerze przednia kamera działa. Pomoże ktoś?
0 Like
15 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MlodyJohnny  Witam

Chodzi o przednią kamerkę czy tylną? Przednia rozumiem działa a kamerka główna?

Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Jeśli przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych nie naprawiło aparatu to najprościej mówiąc mamy tutaj do czynienia z awarią podzespołu. Proponuję odwiedzić najbliższy serwis Samsunga by uzyskać pełną diagnozę.

Lista najbliższych serwisów pod tym linkiem:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

MlodyJohnny
First Poster
Opcje
Chodzi o główną kamerę. Ale kiedy wchodzę w aparat nie mogę nawet zmienić kamery. Przednia działa tylko przez messenger.
0 Like
MlodyJohnny
First Poster
Opcje
Nie mogę oddać telefonu w sklepie? Jest jeszcze na gwarancji?
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Skoro posiadasz gwarancje to rzecz jasna możesz ale wydłuży to cały proces diagnozy. Dostarczając telefon wprost do serwisu jesteś sporo do przodu.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MlodyJohnny  Wygląda to na uszkodzenie modułu kamery, w tym przypadku pozostaje wizyta w serwisie.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@MlodyJohnny Witam. We flagowcach jest tak że jeśli uszkodzeniu ulegnie jedna z kamer to wyłącza pozostałe.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_  Dokładnie tak :smiling-face:

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MlodyJohnny  napisał(a):
Nie mogę oddać telefonu w sklepie? Jest jeszcze na gwarancji?

Zależy czy chcesz skorzystać z rękojmi sprzedawcy czy z gwarancji producenta. Jeżeli rękojmia to tylko u sprzedawcy. W przypadku gwarancji możesz i tu i tu, ale tak jak wspomniał @Edys075 szybciej będzie jak dostarczysz telefon do punktu serwisowego.