Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana regionu systemu problem

(Temat utworzony: 08-01-2021 02:30 PM)
2412 Wyświetlenia
Misi3k
First Poster
Opcje
Witam, przed chwilą zmieniłem system na ten z Szwajcarii, ponieważ dostał już androida 11 i teraz moje pytanie brzmi dlaczego w "wersji oprogramowania dostawcy usług" mam nadal XEO nie powinno być tam AUT? Widziałem już że osoby miały problem z debrandingiem, a mianowicie nie zmieniał się tam kod na XEO tylko zostawał na kodzie operatora od którego wzięli telefon. Wiecie może jak zmienić tą wartość, a może wystarczy ponowne wgranie systemu?
0 Like
22 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Możesz, pokazać jak to wygląda ?

0 Like
Misi3k
First Poster
Opcje
Jasne

Screenshot_20210108-143502_Settings_25.jpg

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Twoja zmiana regionu, po prostu się nie udała. W najnowszych urządzeniach nie jest to takie proste, jak było kiedyś. Poza tym zmiana regionu, przy posiadaniu kart SIM polskiego operatora może powodować błędy z nieprawidłowym działaniem telefonu.
0 Like
Misi3k
First Poster
Opcje
Najgorsze że telefon nawet nie chce wejść do recovery mode 😕
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Misi3k
First Poster
Opcje

Ooo wielkie dzięki, już się przestraszyłem że zostanę na tym systemie bez aktualizacji do końca 😅

0 Like
Misi3k
First Poster
Opcje

Okej spróbuje po prostu wgrać jeszcze raz bez karty sim

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Miej tylko świadomość, że po włożeniu karty SIM polskiego operatora może wystąpić konflikt pomiędzy nią, a znajdującym się na telefonie regionem. Może on przykładowo całkowicie zablokować możliwość dalszej aktualizacji telefonu.
0 Like
Misi3k
First Poster
Opcje

A w przypadku gdyby coś takiego się stało to nie będzie problemu z powrotem na region XEO?

0 Like