Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Jak przywrócić napis "Powiedz OK Google" na widget'cie Wyszukiwania Google?

(Temat utworzony: 16-11-2019 12:50 PM)
4700 Wyświetlenia
Przemuś
Pathfinder
Opcje

Cześć,

to moje pierwsze pytanie i pewnie dla wielu wyda się głupie. posiadam od 2 tyg. SGS10+ Chodzi mianowicie o to, że na świeżym systemie był sobie na pulpicie widget Google (po lewej jego stronie litera G a po prawej ikona mikrofonu) z takim wyszarzonym napisem "Powiedz OK Google". Napis ów już znikł. Jak go przywrócić?

Pozdrawiam

Dobroci
Przem
0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Przemuś, przytrzymaj palec na widgecie i wybierz opcję Infor. o aplikacji. Następnie kliknij w opcję Domyślna pamięć > Zarz. pamięcią i kliknij w opcje wyczysć dane wyszukiwarki Google oraz wyczyść wszystkie dane. Następnie usuń widget z ekranu startowego i dodaj go ponownie. Żeby dodać ponownie widget przytrzymaj palec na ekranie głównym i wybierz opcję Widgety. Następnie odnajdź widgety Google i wybierz pasek wyszukiwania.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Przemuś, dokładnie tak. Napis znika po pewnym czasie z paska wyszukiwania. Sprawdziłem na dwóch telefonach i pomimo tego, że nie korzystam z komend głosowych to napisu nie było.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Przemuś, przytrzymaj palec na widgecie i wybierz opcję Infor. o aplikacji. Następnie kliknij w opcję Domyślna pamięć > Zarz. pamięcią i kliknij w opcje wyczysć dane wyszukiwarki Google oraz wyczyść wszystkie dane. Następnie usuń widget z ekranu startowego i dodaj go ponownie. Żeby dodać ponownie widget przytrzymaj palec na ekranie głównym i wybierz opcję Widgety. Następnie odnajdź widgety Google i wybierz pasek wyszukiwania.

Przemuś
Pathfinder
Opcje
Dziękuję nismo,
zadziałało. Jak się okazuje nie jest to jednak efekt permanentny. Po pierwszym wywołaniu poleceniem OK Google napis znika i widocznie tak ma być.
Dobroci
Przem
0 Like
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Przemuś, dokładnie tak. Napis znika po pewnym czasie z paska wyszukiwania. Sprawdziłem na dwóch telefonach i pomimo tego, że nie korzystam z komend głosowych to napisu nie było.

pio_n
Journeyman
Opcje
Cześć, szukałem i nie znalazłem. Jak włączyć pasek google w S24Ultra, dodam że na swoim starym telefonie S20FE też go nie mogę włączyć. Jest na to jakaś rada.
0 Like
K84129_
Pioneer
Opcje
Masz go w widgetach. Wystarczy dłużej przytrzymać wolne pole na głównym ekranie
0 Like
pio_n
Journeyman
Opcje
No właśnie nie ma ani w starym ani w nowym. Są rutyny, asystent, finanse, paska ze znaczkiem G nie ma. Albo jestem ślepy :smiling-face:
0 Like
K84129_
Pioneer
Opcje
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Szukaj w zakładce Chrome a nie google w widgetach
0 Like
pio_n
Journeyman