Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zdjecia nocą.

(Temat utworzony: 17-09-2020 03:47 AM)
1827 Wyświetlenia
Fajczak
Apprentice
Opcje
Hej,
Ktoś ma jakieś porady jak używać tego aparatu w nocy ? Na chwile obecną zdjęcia wyglądają okropnie(s7 edge chyba lepsze nawet robil i mniej szumu wychodzilo) a wręcz tragiczne. 
Telefon S20+

W porównaniu z Huawei p30 znajomego, wypada bardzo słabo. 
0 Like
37 Odpowiedzi
DominikB94
Explorer
Opcje
A używasz trybu nocnego ?
RaVx
Explorer
Opcje
Zdjęcia nocne z S20. Włączasz tryb nocny i cykasz i czekasz określoną ilość czasu z ręką w bezruchu aż się zdjęcie naświetli. Potem w galerii telefon jeszcze pracuje nad wyostrzeniem i szumem więc na finalny efekt też klika sekund trzeba poczekać.
AjlikeZeus
Navigator
Opcje
Bardzo ważne jest, żeby trzymać telefon w bezruchu. Im ciemniejsza sceneria i im mniej światła, tym dłużej trzeba trzymać nieruchomo. Sam tryb nocny pokazuje Ci jak długo będziesz musiał stać w bezruchu, zanim zdjęcie zostanie zrobione. :smiling-face:
Nie wmówisz nikomu, że S7 robi lepsze zdjęcia... Miałem Note8 później Note9 przez krótki czas i przerzuciłem się na N20Ultra i różnica jest przeogromna! Sztuką nie jest posiadanie kozackiego aparatu w telefonie, trzeba jeszcze wiedzieć jak wycisnąć z niego wszystko co się da. Sam nad tym muszę jeszcze popracować, ale potencjał jest w każdej scenerii. 😁
LukMuz
First Poster
Opcje
Do "trybu nocnego" potrzeba odrobinę cierpliwości😉używałem Huawei P30 Pro - aparat świetny i doskonały tryb nocny. w S20+ wcale nie jest gorzej. Telefon sporo pracuje nad zdjęciem nie tylko w chwili mignięcia, ale i po - co da się zauważyć przechodząc do galerii. Samsung zrobił dobrą robotę. Zdjęcia są bardzo dobre, ale nie przerysowane. Dobrze redukuje szumy, niekiedy można dostrzec niemal filmową nutę w redukcji świateł, co dla mnie jest w trybie nocnym ewidentną zaletą
0 Like
Fajczak
Apprentice
Opcje
Dzięki za odpowiedzi.
Używałem trybu nocnego, mniej więcej wiem jak się tym posługiwać:)
Chodzi o zdjęcia w całkowitej ciemności na dworze bądź nad jeziorem . Na mieście itd w miarę oświetlonym miejscu wychodzą całkiem ładne.
0 Like
basianek
Journeyman
Opcje
Witam. Mam problem w moim nowiutkim S20FE, większość zdjęć w trybie nocnym wychodzi bardzo jasna, jakby z jakimś filtrem. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? 

image

image

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@basianek  Witam

Czy na obiektywach nie ma założonego jakiejś folii ochronnej oraz czy obiektywy są czyste?

basianek
Journeyman
Opcje
Jeszcze nie nałożyłem żadnej folii. Taka sama sytuacja jest też z przednim aparatem, w „trybie nocnym” robi takie same jasne zdjęcia. Jestem raczej pewny że problem leży po stronie oprogramowania, bo jeśli w kadrze jest trochu więcej światła to zdjęcia wychodzą w porządku.

0 Like