Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem ze Snapchatem po aktualizacji oprogramowania

(Temat utworzony: 28-06-2020 10:12 PM)
1271 Wyświetlenia
xNGRx
First Poster
Opcje

Witam,

dwa dni temu na samsunga galaxy s10+ wgrałam czerwcowe poprawki zabezpieczeń. 

Niestety po wgraniu tej aktualizacji, aparat w aplikacji snapchat zaczął robić dziwne rzeczy.

Otóż - w momencie robienia zdjęcia wszystko jest okej, po naciśnięciu "spustu migawki" i otrzymaniu gotowego zdjęcia jest ono wyraźnie ciemniejsze, często też efektem tego ma mniej szczegółów (wieczorami lub nocą). Nie pomogła aktualizacja snapchata do nowszej wersji. Nie zmieniałam też żadnych ustawień dotyczących aparatu czy snapchata w międzyczasie. 
Przed aktualizacją telefonu taki problem nie występował.

Dodaję wideo obrazujące sytuację. 

Screen_Recording.mp4
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00

1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      (wyświetl w Moje wideo)

Co robić?

0 Like
      11 Odpowiedzi
      mirudo24
      Samsung Members Star ★★★
      Opcje

@xNGRx, spróbuj na początek wyczyścić dane aplikacji Snapchat. Instrukcję znajdziesz w tym wątku w czwartym punkcie. Po wyczyszczeniu konieczne będzie ponowne zalogowanie się do aplikacji. Wykonaj również wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.

0 Like
      xNGRx
      First Poster
      Opcje

Zrobiłam obie rzeczy wg instrukcji, problem dalej występuje. 

0 Like
      mirudo24
      Samsung Members Star ★★★
      Opcje

@xNGRx, jeżeli problem występuje wyłącznie w aplikacji Snapchat to możliwe, że konieczna jest aktualizacja tej aplikacji lub też oprogramowania w telefonie. Warto zgłosić błąd zarówno do producenta aplikacji jak i do firmy Samsung za pomocą aplikacji Samsung Members.

0 Like
      kamil40013
      Samsung Members Star ★★★
      Opcje

@xNGRx, Na Note 10, Snapchat zachowuje się dokładnie tak samo. Zdjęcia jest ciemniejsze niż na podglądzie.

Screenshot_20200629-152601_Snapchat.jpgScreenshot_20200629-152606_Snapchat.jpg

Co do jakości zdjęć z tej aplikacji, to nigdy nie była ona rewelacyjna i zdjęcia zawsze wychodziły znacznie gorzej niż w fabrycznej aplikacji aparatu. Pozostaje zgłaszanie tego błędu do producenta aplikacji i czekanie na aktualizację. Ewentualnie możesz zainstalować starszą wersję aplikacji, na której taki problem nie występował.

PrzemekM
      Samsung Members Star ★★★
      Opcje

@xNGRx  Witam.

Również zainstalowałem u siebie na Galaxy Note 10 plus i jest tak samo jak pisze @kamil40013 .

0 Like
      xNGRx
      First Poster
      Opcje
      Tak, jakości zdjęć się nie czepiam, bo wiem, że jest słabo. Chodzi o to dziwne nagłe zaciemnienie fotografowanych obiektów.
      0 Like
      PrzemekM
      Samsung Members Star ★★★
      Opcje

@xNGRx  Można zrobić zdjęcia normalnie aparatem a później przez aplikację snapchat wysłać poprzez wybranie go z galerii

0 Like
      mirudo24
      Samsung Members Star ★★★
      Opcje

@OlaG, przed zadaniem pytania zachęcam do skorzystania z forumowej wyszukiwarki. Mamy wątek z identycznym problemem. Zerknij tutaj.

PrzemekM
      Samsung Members Star ★★★
      Opcje

@OlaG  To wina aplikacji snapchat. Możesz wykonać zdjęcie normalnie aparatem a potem je wrzucić.