Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung galaxy s21 zdjecia nocà

(Temat utworzony: 03-10-2021 09:53 AM)
3030 Wyświetlenia
Ola1608
Apprentice
Opcje
Witam,
Od około 3 tygodni jestem posiadaczka Samsunga Galaxy s21. Dopiero w ten weekend robiąc zdjecia nocą zauwazylam, że telefon niejako odbija źródło światła podczas robienia takich zdjęć. Przykład dosc widoczny na zdjeciu poniżej, gdzie lampa odbija się również po drugiej stronie Pałacu. Zastanawiam się czy to normalne zjawisko, jednakże intuicja podpowiada mi, że tak nie powinno być. Czy to jakiś błąd? Proszę o pomoc

image

0 Like
12 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ola1608  Witam 

Tak czasami może tak się zdarzyć,  wszystko zależy od tego jak padnie źródło światła na matrycę.  Można spróbować ewentualnie zrobić zdjęcia pod innym kątem.. 

Ola1608
Apprentice
Opcje
Probkem polega na tym, że bez względu na kąt padania światła, za każdym razem powstaje takie odbicie. Również na filmach, nie mówiąc już o tym, że odbijał się baner Samsunga, będący na jednym z budynków (zdjecie w załączeniu). To uniemożliwia robienie zdjęć z jakimkolwiek źródłem światła.20211001_220752_13971.jpg
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ola1608  Próbowałaś podczas robienia zdjęcia kliknąć w źródło światła aby złapał ostrość?

Arek1
Navigator
Opcje
Tryb nocny w domyśle służy do wyciągnięcia światła tam, gdzie jest go mało i rozjaśnienia zdjęcia. W przypadku, gdy w kadrze znajduje się źródło mocnego światła niestety mamy taki efekt jak na Twoich zdjęciach. Huawei robi to samo na zdjęciach nocnych.
Ola1608
Apprentice
Opcje
Nie jestem pewna, wydaje mi się, że tak, ale wieczorem spróbuję jeszcze pokombinować w ten sposób.
0 Like
sometimes
Helping Hand
Opcje
Pewnych rzeczy nie da się odrazu zrobić bo refleksy świetlne mogą być nawet w profesjonalnych aparatch, ale zawsze można zrobić korektę zdjęcia w programie usuwając problem. Edytowałem i przerobiłem fotkę na szybko ... 😀
poprawka_9553.pngnowee_9556.pnggwiazdy_9565.pngsamsungnowe_9566.png
0 Like
Sidkwa
Voyager
Opcje

Głupie pytanie ale wydaje mi się, że ono nie padło a powinno paść w pierwszej kolejność. 

Masz naklejone na aparat szkło ochronne, folię itp? 

Coś jest na pewno nie tak jeżeli te refleksy i odbicia wychodzą na każdym zdjęciu. One mogą się przytrafić ale kiedy występują na każdej fotografii jest to niepokojące. Ja mam S21 siedem miesięcy i jeszcze ani razu takich refleksów przy nocnych zdjęciach nie doświadczyłem. 

0 Like
Gduluś
Explorer
Opcje
Niestety ja też miałem taki problem na początku użytkowania telefonu, próbowałem wszystkiego jedynym rozwiązaniem była korekta zdjęcia po jego wykonaniu, przykładowe zdjęcia jak to wyglądało u mnie 20211004_195213_126.jpg20211004_195213_remastered_127.jpg
0 Like
Arrow2525
Explorer
Opcje
Refleksy są w pełni naturalne i nic na to się nie da poradzić, zostaje edycja lub robienie zdjęć pod innym katem
0 Like