Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zasięg zmieniający się z Play na Roaming Krajowy

(Temat utworzony: 24-05-2021 11:16 AM)
1648 Wyświetlenia
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Witam jak w tytule mam taki problem ostatnio zaobserwowałem ze mam zasieg Play 2kreski LTE+ ktoś do mnie zadzwoni (choć czasami nic nie robię a też się zmienia) i po zakończeniu połączenia zasięg zmienia się na Hsdpa+ w roamingu krajowym (widoczne oba na zrzutach) czy to problem z Tel czy coś po stronie Sieci (choć dzwoniłem do nich i niby po ich stronie jest wszystko ok) Samsung Galaxy S21 Ultra (Na poprzednim Note 20 Ultra nie miałem takiej sytuacji ani razu)

image
Po zakończeniu połączenia i często też samoczynnie się zmienia na roamingu krajowy

image
Po ręcznym wybraniu Sieci

19 Odpowiedzi
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Kontaktowałem się z Play coś sprawdzali i powiedzieli ze z ich strony wszystko jest ok.

I najważniejsze pytanie dlaczego wcześniej na Note 20 ultra nie było takich sytuacji może coś z oprogramowaniem zmienili co do zasięgu i jego automatycznego wyboru?
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Niestety ale wg. mnie Play to jedna z najgorzych sieci. Mieszkam w dużej aglomeracji korzystam z sieci Play I Orange . Mam w telefonie 2 karty jedna sim druga esim. Orange wygrywa i nie mówię tu o ilości kresek zasięgu ale o jakości rozmów i szybkości LTE , 5G jeszcze nie ma. Od ponad roku obiecują poprawy a w dalszym ciągu występuje problem. Sprawdziłam ten problem na S20 i Note 20 Ultra i taka ikonka się nie pojawią. Problemem powinien się zająć operator sieci, ale tak jak pisze mnie zbywają od ponad roku, jak tak mają traktować klienta to ja im niedługo podziękuję.
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Jest 5G w orange ale dostępne tylko w najdroższym abonamencieScreenshot_20210524-192936_Samsung Internet Beta.png
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Nie wiem jak jest w planach taryfowych dla indywidualnych klientów, ja mam firmę i dwie karty esim w telefonie I w zegarku.
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Na firmę jest tak samo tylko dwa najdroższe oferty abonamentu mają dostęp do 5G
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Ja mam plan Firmowy S I mam 5G w tym 25GB internetu i dodatkowo co miesiąc 5GB dodatkowo.
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Może wtedy było 5G w obecnych ofertach (przykład takiej jak Twoja) nie ma dostępu do 5G 1621879249126.png
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Też mam firmę ale jak porównywałem to na indywidualnego klienta były lepsze ceny i więcej internetu za mniej
Ewamilozin72
Helping Hand
Opcje
Możliwe że tak jest. Nie mniej jestem bardziej zadowolona z Orange niż z Play.
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Miałem kiedyś orange ale zmieniłem na play bo tam mi internet brało mimo wyłączonej transmisji danych (W roamingu zagranicznym) ale ostatnio się zastanawiam nad zmianą bo tu mi się umowa kończy. Fajnie by było jak była by opcja wzięcia sobie np na próbę na 2tyg abonamentu przed zakupem na 2 lata