Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Internetem/transmisją danych s20+

(Temat utworzony: 17-04-2021 07:55 PM)
8327 Wyświetlenia
PaulinaS7
Explorer
Opcje
Witam.
Kilka dni temu zauważyłam, że nie działa mi Internet. Mam włączoną transmisję danych, roaming w ustawieniach sieciowych, przy wskaźniku zasięgu wyświetla się litera "R", jednakże przy próbie uruchomienia jakiejkolwiek aplikacji wymagającej do działania dostępu do Internetu albo przy próbie wczytania jakiekolwiek strony internetowej (niezależnie od przeglądarki) pojawia się komunikat o braku dostępu do Internetu. Resetowałam urządzenie oraz ustawienia sieciowe, konfigurowałam ustawienia Internetu przez stronę operatora, włączałam i wyłączałam tryb samolotowy- nic nie pomogło. Wcześniej transmisja danych działała bez zarzutu, nie miałam żadnych problemów. Aktualnie, jeśli chce skorzystać z Internetu, pozostaje mi tylko połączenie z wi-fi.
Urządzenie Samsung Galaxy s20+, kupiony z wolnej sprzedaży, karta SIM w sieci Play.
23 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @PaulinaS7 

Spróbuj może wyłączyć roamig danych.  

PaulinaS7
Explorer
Opcje
Robiłam to kilkukrotnie- nie przyniosło skutku.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Spróbuj włożyć inna kartę SIM przy tych samych ustawieniach. 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PaulinaS7  Witam

Urządzenie było całkowicie resetowane do ustawień fabrycznych?

PaulinaS7
Explorer
Opcje
Nie, niestety nie mogę sobie na to pozwolić aktualnie. Telefon był wyłączony i włączony ponownie.
0 Like
PaulinaS7
Explorer
Opcje
Dopiero jutro będę mogła to zrobić, bo teraz nie mam innej karty pod ręką. Jutro dam znać czy pomogło.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PaulinaS7  Rozumiem, oczywiście przed resetem trzeba sobie zabezpieczyć pliki

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ok, sprawdź jeszcze działanie telefonu w trybie bezpiecznym.

Poradnik jak wejść w Tryb Bezpieczny:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w... 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PaulinaS7  Możliwe też że operator ma jakaś awarie w Twojej okolicy i nie ma Internetu, czy masz możliwość sprawdzenia na innym telefonie/ u innego operatora czy jest internet?