Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wzbudzanie ekranu

(Temat utworzony: 29-04-2021 02:57 PM)
2272 Wyświetlenia
Jack1111
First Poster
Opcje
S20 fe 5g, 
Hej, od dłuższego czasu mam taki problem, że ekran nie reaguje na dotyk, nie wybudza się, mogę klikać kilka razy i nic, oczywiście odcisku palca też nie widzi, jak wzbudzę przyciskiem z boku to działa przez jakiś czas, to samo podczas rozmowy, jak odsunę od ucha, ekran jest wygaszony i obudzić go mogę tylko przyciskiem. Ktoś spotkał się z czymś takim, jakieś rady?
0 Like
28 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu. Czy na wyświetlaczu masz nałożone szkło?

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Jack1111
First Poster
Opcje
Mam tylko naklejkę od nowości, na początku nie było problemu, i nie zawiesza się trwałe, przyciskiem wzbudzą się normalnie, zawiesza się jak nie używam przez jakiś czas, i jak uruchomię ponownie to jakiś czas działa, czyli soft reset raczej nie pomoże
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jack1111 Wykonaj zabieg, który był podany wcześniej i daj znać. 

0 Like
Jack1111
First Poster
Opcje
Zrobiłem, poobserwuję i dam znać
0 Like
Jack1111
First Poster
Opcje
Lipa, po odebraniu telefonu telefon normalnie się wygasza, i klikaniem w ekran nie mogę go obudzić, żeby np zakończyć rozmowę, czy cokolwiek sprawdzić w telefonie, muszę przyciskiem wzbudzać, przed aktualizacja tego nie było, może jakaś kolejna to ogarnie...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz jeszcze wykonać hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Zabieg ten usuwa wszystkie dane z telefonu. Instrukcję znajdziesz w poniższym odnośniku.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
Jack1111
First Poster
Opcje
Nie chce hard reset robic
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W takim wypadku pozostaje wizyta w punkcie serwisowym. Pamiętaj jednak, że tam również telefon zostanie przywrócony do ustawień fabrycznych. Poczekaj jeszcze na podpowiedzi od pozostałych forumowiczów.

Jack1111
First Poster
Opcje
A może jaka aktualizacja wpadnie, poczekam jeszcze, problem jak zwykle nie występuje stale i jak chce go wywołać to akurat wszystko działa, ehhh
0 Like