Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypalony ekran

(Temat utworzony: 12-05-2022 06:06 PM)
6487 Wyświetlenia
soja90
Explorer
Opcje
Witam
W moim galaxy s21 widac granice, wypalonego ekrany, na wiawietlaczy na bialym tle, miejsce wypalenia wskazuje ze to od ogladabia youtube.
Czy podlega to gwarancji?
Ps
Bardzo lubilem serie smartfonow galaxy ale z kazdym nastepnym modelem jestem bardzo rozczarowany jakoascia produktu..
0 Like
88 Odpowiedzi
_Użytkownik_
Helping Hand
Opcje
Teraz już wiem wyłączyłem nawet AOD skoro taki cyrk samsung robi...
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Powiem Ci tak AOD tego nie wypali nie miałem nigdy od czasu S7 żeby go wypalił przez AOD. Najwięcej jak przychodziły telefony z wypalonym ekranem to nawigacja( jak non stop jeździ się) I pisanie.
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Wypalenie ekranu OLED to zjawisko dość normalne - trzeba po prostu uważać i unikać wyświetlania statycznych obrazów przez dłuższy czas. Mój poprzedni Galaxy S8 miał w ciągu 4 lat użytkowania wypalenia i to srogie - nawigacja, pasek stanu i klawiatura. Co ciekawe nawet jak przyjrzałem się poprzedniemu Galaxy S4 to też miał wypalony ekran, lecz w tym przypadku ja po prostu nie byłem świadomy tej wady ekranów OLED i w okresie użytkowania tego nie zauważyłem.
W każdym razie nie ważne czy to smartfonowy AMOLED czy OLED w TV - nie wyświetlać zbyt długo nieruchomych obrazków (dotyczy również ikon), zamiast wyłączać ekran po dłuższym użytkowaniu lepiej wyświetlić coś innego niż dotychczas chociaż przez krótką chwilę i oglądać YT na pełnym ekranie.
Jednakże rok to bardzo krótko - moim zdaniem Samsung powinien uznać gwarancję.
soja90
Explorer
Opcje
Co to znaczy używać z głową?
Jeśli to taka popelina to powinni napisac w instrukcji telefonu
Wygasić skran do minimum,
Używać nie dłużej niz 1h dziennie itd
Wtedy konsument był by świadomy jakie ***** kupuje
Samaung mógł by nie uznawać gwarancji jesli ktoś by "używał nie z głową "
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To nie jest żadna popelina, tylko wiadomo było od dawna że Amoled się wypalał i będzie wypalać. I to jest u każdego producenta. A że Samsung ma ich najwiecej to jest najbardziej krytykowany. Dostawalismy telefon na wypalenie ekranu i widać bylo nawigację w tle, albo klawiature, to było już wiadomo z czego to się wypaliło? A że było tego bardzo dużo to Samsung to wszystko ograniczył. Wcale tez nie mówię że nie zostanie Ci uznana gwarancji. Poprostu nie ma już tak jak to było dawniej za czasów S4/5/6
soja90
Explorer
Opcje
Znowu co to znaczy ze było wiadomo że się wypala?
Czy gdzies jest napisane w specyfikacji urządzenia?
Ekran sie wypala?
Skąd uzytkownik ma wiedzieć że kupując tak drogi sprzęt sa ograniczenia w uzytkowaniu bo ekran sie wypali?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To proponuję sobie kupić telefon z ekranem TFT i nie będzie takiego problemu? Chyba jest to twój pierwszy Amoled że takich rzeczy nie wiedziałeś?
soja90
Explorer
Opcje
Nie ważne czy wiedziałem czy nie
Nie mam obowiązku wiedzieć
Czytałem w specyfikacje i instrukcje
Nie ma nic napisane na temat
"Uzywania ekranu z glowa"
I że funkcja dodana jest wypalenie ekranu
Nie widziałem w innych telefonach z amoled zeby tak szybko i az tak mocno sie wypalily
0 Like
kuzim
Explorer
Opcje
Przepraszam skoro smartphone ma możliwość instalacji aplikacji to powinien mieć podzespoły tak dobrane aby nie było jakichkolwiek uszkodzeń wynikających z użytkowania jakichkolwiek aplikacji. Wina użytkownika to jak mechanicznie go uszkodzi + kąpiel bo jakby inaczej? Użytkownik ogląda YouTube lub korzysta z nawigacji bo takie ma potrzeby i możliwości które smartphone daje. Kupowanie kolejnego urządzenia (nawigacji) mija się z celem bo wrócimy do epoki telefonu na kabel, aparatu na klisze, nawigacji na WinCE, kalkulator szkolny/liczydło itp. Użytkuje smartphone od dawna i całkiem przypadkowo zauważyłem ten post o wypalaniu ekranów, szukając postów nt. aparatu po aktualizacji Androida. Jak użytkownik ma się dowiedzieć i skąd? Jedynie gdy coś mu się stanie i zacznie drążyć temat:) Teraz będę trochę mądrzejszy o wiedzę z postu:) Pozdrawiam
soja90
Explorer
Opcje
Rozumiesz mój punkt widzenia i taki powinien być każdego konsumenta
/uzytkownika
A nie tlumaczenie sobie
Że amoledy takie są
Że trzeba użytkować z głową
Co to ma w ogóle znaczyc...
Pozdrawiam