12-05-2022 06:06 PM
05-02-2024 10:00 PM
W takim wypadku możesz zgłosić reklamację na odmowę wykonania naprawy. Moim zdaniem warto spróbować, ale niestety nie ma gwarancji, że reklamacja zostanie pozytywnie rozpatrzona.
Reklamacje | Samsung Polska
https://www.samsung.com/pl/complaints/
21-03-2024 02:50 PM
21-03-2024 03:11 PM
@Jarcyl Myślę, że opisujesz właśnie wypalenie ekranu. Jeżeli często korzystasz z bardzo wysokiej jasności przez długi czas, to niestety może mieć to miejsce. Jeżeli masz gwarancję, możesz skontaktować się z serwisem, żeby się temu przyjrzeli, aczkolwiek większość przypadków wypelania ekranu nie jest uznawane przez serwisy i nie da się ich naprawić na gwarancję.
21-03-2024 03:48 PM
21-03-2024 03:50 PM
Jeżeli chcesz skorzystać z gwarancji producenta to najszybciej będzie jak zwrócisz się do punktu serwisowego Samsung:
Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
12-04-2024 09:24 PM
Witam wszystkich,
mam problem z ekranem w swojej s23. Używam AOD oraz ciemnego motywu ekranu razem z ciemną tapetą. Już kilka razy udało mi się zauważyć że po odblokowaniu telefonu na tapecie przez pewien krótki czas widzę powidok zegara.
Nie martwiłem się tym za bardzo ponieważ wystarczy chwilę pochodzić po interfejsie i problem znika. To co jednak mnie zaniepokoiło to fakt, że inne powidoki pojawiły się dziś i nie znikają, tzn. Dziś czekając na syna postanowiłem zabić trochę czasu i poszedłem po najmniejszej linii oporu odpalając TikToka - w aplikacji spędziłem może 30 - 40 min i niestety teraz mam odbite elementy interfejsu apki na ekranie. Są one widoczne na ciemnym tle.
Jest to o tyle dziwne, że wcześniej posiadałem już telefony z panelami typu oled/amoled i inne odmiany, m.in Samsunga s2, oneplus 5t, oneplus 8 - na tych modelach potrafiłem odpalać nawigację która dziłała 3-4h i nic podobnego się nie działo a są to telefony klasowane niżej niż S23. Również moja żona używa Samsunga A54 na którym potrafi mieć odpaloną jakąś gierkę przez dłuższy czas i na ekranie nie ma śladów.
Telefon jest zaktualizowany do One UI 6.1 i ma o ile dobrze pamiętam ok .1,5 miesiąca.
Jakie macie pomysły na to? Wada fabryczna? Tak ma być? Jak Samsung może się odnieść do sprawy w przypadku reklamacji?
12-04-2024 09:32 PM
12-04-2024 09:45 PM
Nie mogę tego złapać aparatem, generalnie widać przyciski które są w aplikacji np przycisk przenoszący do ekranu głównego aplikacji (domek) czy ikona facebook'a. Nie są to kolorowe ikony raczej ich cienie
12-04-2024 09:47 PM
12-04-2024 09:52 PM
Nie to nie to paleta kolorów była i jest wyłączona