Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypalenie ekranu Samsung Galaxy S20

(Temat utworzony: 09-09-2021 09:51 AM)
11176 Wyświetlenia
MalgorzataJ_
Journeyman
Opcje
Wczoraj zauważyłam wypalenie ekranu w Samsungu s20, telefon nie ma jeszcze roku a już taka "niespodzianka".
Wiem, że są różne opinie na temat wypalonych ekranów, że to wina złego użytkowania, z czym nie mogę się zgodzić! 
Mi wypaliły się ikony tiktoka... a używam go od czasu do czasu z przerwami, może do kilkudziesięciu minut jednorazowo. Telefon za kilka kafli powinien to "wytrzymać".
Czy są tu jakieś osoby które miały podobny problem? Jak Samsung odniósł się do tego typu wady? 
Dodam, że to już mój 4 telefon tej marki i nigdy nic takiego nie miało miejsca. 
75 Odpowiedzi
cccccc1
Voyager
Opcje
W instrukcji dokładnie to jest napisane

Zaleca się powstrzymanie od wyświetlania nieruchomych obrazów na części lub całości ekranu dotykowego przez długi okres. W przeciwnym razie może to doprowadzić do wystąpienia powidoku (wypalenia ekranu) lub smużenia.

20 Informacje o działaniu ekranu
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Jak wy to robicie? Czy odpalacie telefon na zablokowanej max jasności czy jak? Na A52s przez 3 lata wyświetlała się po 8-10h na dobę tylko eve echoes i nadal ani najmniejszego śladu wypalenia... ekran ustawiony na jasność adaptacyjną....
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Amoled degraduje przy wysokiej jasności i wysokiej temperaturze (znaczy na jedno wychodzi, bo przy wysokiej jasności się mocno wygrzewa punktowo)... więc najbardziej mordercze jest korzystanie z telefonu mając ostre słońce świecące w ekran (dla tego nie używa się amoledów w nawigacjach)... co lepiej, jeżeli używamy różnych aplikacji to ekran degraduje tak sami, tylko na tyle rownowiernie, że po prostu tego nie zauważamy- po prostu z czasem coraz słabiej świeci...
Mam doświadczenia z kilkoma tel. Na amoledzie i jedyny wypalony, to ten, który robi za rowerowego GPS-a (ciężko się dziwić) reszta, mimo na prawdę ostrej pracy po minimum 8h SOT jest w stanie idealnym bez względu na wiek (chociaż pewnie te starsze ogólnie świecą slabiej - taki urok amoleda). Natomiast jakoś nie wierzę w to, że normalnie używany amoled wypali się w rok czy dwa... (chociaż może wypalić się po tygodniu albo miesiącu- dwóch, ale to już wada fabryczna i zwykle wtedy "wypalenie" wygląda trochę inaczej.)
0 Like
Members_tCOiXXg
Apprentice
Opcje

Ciekaw jestem który z was czytał zasady gwarancji przed zakupem smartphone...  generalnie jest to bardzo słabe ze strony samsunga że gwarancja tego nie obejmuje. Płacisz duże pieniądze za flagowca od samsunga a wyswietlacz nie dotrwa do końca gwarancji - porażka 

0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Gwarantuje, że przy normalnym, nawet intensywnym używaniu spokojnie ekran przetrwa ładnych kilka lat... a "wypalenia" powstałe na skutek wady fabrycznej matrycy samsung naprawia na gwarancji bez problemu.
Members_tCOiXXg
Apprentice
Opcje

Sęk w tym że właśnie serwis właśnie odesłał mi telefon nie naprawiony. Pisząc  że to nie podlega gwarancji... Ja tam jestem w wielkim szoku bo to moja kolejna S-ka od samsunga ale pierwsza z problemem z gwarancją.  Tak jak byłem wielkim fanem tej marki tak teraz trzy razy się zastanowię zanim kupię kolejnego flagowca samsung. 

0 Like