Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypalenie ekranu Samsung Galaxy S20

(Temat utworzony: 09-09-2021 09:51 AM)
11216 Wyświetlenia
MalgorzataJ_
Journeyman
Opcje
Wczoraj zauważyłam wypalenie ekranu w Samsungu s20, telefon nie ma jeszcze roku a już taka "niespodzianka".
Wiem, że są różne opinie na temat wypalonych ekranów, że to wina złego użytkowania, z czym nie mogę się zgodzić! 
Mi wypaliły się ikony tiktoka... a używam go od czasu do czasu z przerwami, może do kilkudziesięciu minut jednorazowo. Telefon za kilka kafli powinien to "wytrzymać".
Czy są tu jakieś osoby które miały podobny problem? Jak Samsung odniósł się do tego typu wady? 
Dodam, że to już mój 4 telefon tej marki i nigdy nic takiego nie miało miejsca. 
75 Odpowiedzi
DeKaBe
Journeyman
Opcje
Ogółem po jakimś czasie ekran ponownie działa poprawnie i znowu - telefon leży nie używany, biorę do ręki i efekt jak na obrazku. I tak od kilku dni.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę wyłączyć i włączyć ponownie telefon, jeśli objaw nadal pozostanie ten sam może oznaczać że ekran się rozwarstwia ulegając uszkodzeniu, lub problem z tasmą
Adikkiel
Helping Hand
Opcje
Ekran może być uszkodzony, najlepiej zajrzeć do serwisu Samsung.

Nie sądzę aby był to błąd w systemie operacyjnym.
DeKaBe
Journeyman
Opcje
Dzięki, no tak obstawiam z tym rozwarstwianiem... Dzieje się to również w trakcie ładowania, gdy telefon jest wyłączony 🙁
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Może też iść jakieś zwarcie na płytę powodując taki objaw.
0 Like
Members_tCOiXXg
Apprentice
Opcje

Dzień dobry. 

• Dziś odebrałem telefon z gwarancji którego oddałem na wypalony wyświetlacz.  Wypalenie polega na tym iż na białym tle widać powidok z YouTube czy tiktok. Dodam ze wyświetlacz jest w stanie idealnym nie posiada nawet mikro ryski, od nowości noszony w etui i przyklejona folia ochronna. Brak jakichkolwiek uszkodzeń mechanicznych. 
  • Odmówiono mi naprawy wyświetlacza gdyż nie jest to usterką i nie podlega naprawie bezpłatnej... Tak stwierdził serwis CCS Cyfrowe centrum serwisowe Piaseczno.
  • Jak samsung Polska odnosi się do takiej usterki?
Juras8
Voyager
Opcje
Tablet A9plus po dwóch tygodniach mi się wypalił dodatkowo białe kreski pionowe były. Wymienili mi na nowy niewiem może temu że to tylko dwa tygodnie od zakupu się stało.
miroON
Big Cheese
Opcje
@Anonymous User czy akurat w tym przypadku był to TIC-TOK ciezko stwierdzić, ale coś w tym jest Sam nieraz oglądając widzę ile co niektórzy potrafią spędzić na tel co trochę go doładowując bywa ze osoba potrafi byc z wlaczonym tel dzien i noc ...to przeraża
Members_tCOiXXg
Apprentice
Opcje

A jak kupisz buty i ci się rozkleją to co za dużo były chodzone? Telefon był obsługiwany zgodnie z jego przeznaczeniem . To niech samsung od razu przy kupnie zaznaczy i poinformuje konsumentów że zbyt długie oglądanie powoduje wypalanie wyświetlacza i ze to nie podlega gwarancji...A najlepiej żeby telefon leżał w sejfie i brać go do ręki dopiero jak zadzwoni (bo to macie na myśli? )

miroON
Big Cheese
Opcje
tylko ze telefon jak sama nazwa wskazuje służy do telefonowania a w dzisiejszych czasach do jakowys robienia fotek nie do prowadzenia całodziennych i calonocnych live Telefony nie rodzą się z wadą wrodzoną tylko powstają one w skutek użytkowania i to jest różnica Czy jak telefon ci upadnie i pęknie wyświetlacz lub gdy się zamoczy to wina telefonu że upadł czy że się zamoczył To takie głupie tłumaczenie Owszem bywają wady ale to jest znikomy %
0 Like