Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

telefon potrafi "zawiesić się" na ustawieniach sieciowych- brak internetu.

(Temat utworzony: 20-01-2021 08:07 AM)
553 Wyświetlenia
Olszewski
Apprentice
Opcje

Witam. Mam pytanie odnośnie danych komórkowych,zauważyłem iż telefon potrafi "zawiesić się" na ustawieniach sieciowych- brak internetu. Wyjściem z tej sytuacji jest włączenie trybu samolotowego po czym ponowne włączenie danych komórkowych( reset ustawień sieciowych). I tu moje pytania po pierwsze czy można coś z tym zrobić a po drugie po owym resecie zawsze działa lte jednak tylko przez chwilę czy warto w jakiś sposób wymusić lte? 

0 Like
4 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
W kwestii danych komórkowych wykonaj zabieg wipe cache partytion, który nie usuwa żadnych danych z telefonu. Jeżeli chcesz wymusić LTE to sprawdź czy w podanej ścieżce znajduję się taka możliwość. Ścieżka: Ustawienia -> Połączenia -> Sieci komórkowe ->Tryb pracy sieci.

Poradniki do wipe cache partytion :
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...
Olszewski
Apprentice
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. Zastosuje poradę i dam znać,jeśli chodzi natomiast o wymuszenie lte to w standardowych ustawieniach nie ma takiej możliwości lte widnieje tylko jako "LTE/3G/2G"
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
W takim przypadku prawdopodobnie nie można wymusić na telefonie sieci LTE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie ma możliwości ustawienia wyłącznie sieci LTE. Telefon przez cały czas analizuje siłę sygnału sieciowego i w razie potrzeby dynamicznie zmienia pomiędzy trybami 2G, 3G oraz LTE. Wykonaj resetowanie ustawień sieciowych. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych. Daj znać czy po tym zabiegu problem został usunięty.

0 Like